Οι Μηχανικοί, ως συμπολίτες, παρόντες στις εκλογές

Το πρώτο μετεκλογικό newsletter, μας βρίσκει σε νέα προεκλογική περίοδο, αρκετά διαφορετική από την προηγούμενη, με πολλές ενδιαφέρουσες παραμέτρους.

Εμείς οι Μηχανικοί θα είμαστε παρόντες και σε αυτή την εκλογική διαδικασία, κυρίως και πρωτίστως ως ενεργοί πολίτες. Αλλά και ως επιστήμονες και επαγγελματίες, μέλη ενός κλάδου που συμμετέχει αποφασιστικά στην αναπτυξιακή διαδικασία και εξαρτάται από αυτήν. Όπως συνηθίζουμε χαρακτηριστικά να λέμε και ακούστηκε και στην εκδήλωση για τους Πολιτικούς Μηχανικούς, δεν γίνεται ανάπτυξη χωρίς Μηχανικούς, αλλά και οι Μηχανικοί δεν υπάρχουμε χωρίς ανάπτυξη.

Μετά τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου υπάρχει ένα αδιαφιλονίκητο φαβορί. Ωστόσο, όπως ειπώθηκε, οι κάλπες για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι άδειες. Άρα η ανάγκη συμμετοχής, στη δημοκρατική διαδικασία, όποιες κι αν είναι οι επιλογές μας, παραμένει ίδια. Επιπλέον, προφανώς μας ενδιαφέρoυν - με τις ιδιότητές μας του πολίτη, του επιστήμονα και του επαγγελματία - τόσο οι πολιτικοί συσχετισμοί και ο αριθμός των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όσο και τα πρόσωπα και όλες οι παράμετροι της πολιτικής ζωής του τόπου, μετά τις 25 Ιουνίου, που όπως φαίνεται θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές.

Αυτό που κυρίως μας ενδιαφέρει, ως μείζον και απαραίτητο στοιχείο της επόμενης ημέρας, είναι η ύπαρξη ενός στιβαρού σχεδιασμού, στο πλαίσιο του οποίου θα προχωρήσουν το νομοθετικό έργο και οι μεταρρυθμίσεις, ως προϊόντα αυτού του σχεδιασμού αλλά και της ουσιαστικής διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία. Μας ενδιαφέρει να προχωρήσουν τα τεχνικά έργα, οι υποδομές και οι δράσεις που υποστηρίζουν την καθημερινότητα, την υγεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την παιδεία, τα σύνορα και την περιουσία μας. Μας ενδιαφέρει να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά κάθε λεπτό των σπουδαίων χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας ως οικονομία, για να διατηρηθεί και να επιταχυνθεί ο ρυθμός ανάπτυξης.

Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση και εμείς στο ΤΕΕ/ΤΚΜ, θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το έργο της, με όλες τις δυνάμεις, την επιστημοσύνη και την συσσωρευμένη εμπειρία του κλάδου, όπως επιτάσσει και ο θεσμικός μας ρόλος.

TOP