Προσδοκίες για τα θέματα της Περιφέρειας από τη νέα Κυβέρνηση

Η απολύτως σταθερή και πολιτικά ισχυρή κυβέρνηση που προέκυψε μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ευλόγως δημιουργεί αυξημένες απαιτήσεις αποτελεσματικότητας και ταχύτητας. Τόσο για τη χώρα συνολικά, όσο και για την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη ειδικότερα.
Υπάρχουν ζητήματα που δεν χωράνε άλλες αναβολές, όπως η ολοκλήρωση και λειτουργία του Μετρό της Θεσσαλονίκης, η ταχύρρυθμη εξέλιξη των έργων αναβάθμισης του λιμένος, αλλά και η θεσμική υποστήριξη της μητροπολιτικής διάστασης των αναπτυξιακών πολιτικών για τη Θεσσαλονίκη, με ιδιαίτερη μέριμνα στο πεδίο της χωροταξίας, ώστε να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε μετά την κατάργηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού.
Η ανθρωπογεωγραφία της νέας κυβέρνησης, εντείνει τις προσδοκίες για τη ζητούμενη επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων και έργων που απαιτούνται για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.
Είναι σημαντικό το γεγονός, ότι ο νέος εποπτεύων Υπουργός μας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, γνωρίζει σε βάθος την οικονομία και τις δημοσιονομικές της δυνατότητες, ως επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της προηγούμενης κυβέρνησης. Και βέβαια, η τοποθέτηση του συναδέλφου μηχανικού και Θεσσαλονικιού Προέδρου -μέχρι προ ημερών- της Αττικό Μετρό ΑΕ Νίκου Ταχιάου, έχει το δικό της ειδικό βάρος. Όχι βέβαια ως προσδοκία εύνοιας, αλλά λόγω της βαθειάς γνώσης των αναγκών της πόλης και ιδιαίτερα του έργου του Μετρό.
Επίσης γνώστης της οικονομίας είναι ο νέος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, έχοντας δίπλα του δύο πρόσωπα με εμπειρία και γνώση του Υπουργείου, τον Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά και την Υφυπουργό πια, Αλεξάνδρα Σδούκου.
Σημαντική όμως είναι και η παρουσία ανθρώπων που έχουν θητεύσει στα κρίσιμα για τον τεχνικό κόσμο υπουργεία, τόσο στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας όπου βρίσκεται πια ο Κωστής Χατζηδάκης, όσο και στο Ανάπτυξης, όπου βρίσκεται ο Κώστας Σκρέκας.
Το ΤΕΕ/ΤΚΜ θα είναι δίπλα σε όλους, όποτε ζητηθεί, ενίοτε και... χωρίς να ζητηθεί, επιτελώντας τον θεσμικό του ρόλο, με τεκμηριωμένες παρατηρήσεις και προτάσεις, που θα συμβάλλουν στο ζητούμενο αποτέλεσμα. Άλλωστε και η ίδια η κυβέρνηση φαίνεται να αντιλαμβάνεται, πως δεν υφίσταται περιθώριο πίστωσης χρόνου...

TOP