H υλοποίηση του ουσιαστικού μέρους του έργου «ENGINE-HUBs», που έχει ως στόχο να προωθήσει το επιχειρηματικό μοντέλο της Κυκλικής Οικονομίας στη διασυνοριακή περιοχή αναφοράς του, είναι γεγονός. Τα εργαστήρια Επιχειρηματικότητας στον τομέα της Κυκλικής Οικονομίας, ξεκίνησαν με την πραγματοποίηση των διήμερων σεμιναρίων. Τα σεμινάρια έλαβαν χώρα την Πέμπτη 22 και Τρίτη 27 Ιουνίου, στον Αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ.
Τα διήμερα σεμινάρια είχαν ως στόχο την υποστήριξη νέων μηχανικών και άλλων επιστημόνων που κατοικούν ή/και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας και Δράμας, προκειμένου να επιμορφωθούν σε θέματα κυκλικής οικονομίας αλλά και επιχειρηματικότητας, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο, με τη δημιουργία «επιχειρηματικών σχεδίων».
Επιπλέον των σεμιναρίων πρόκειται να οργανωθούν κατ’ ιδίαν μεταξύ ωφελούμενου και εκπαιδευτή, δράσεις συμβουλευτικής και καθοδήγησης, δικτύωση με φορείς της αγοράς και επισκέψεις μελέτης, ενώ θα παρέχεται πλήρης και ανοιχτή πρόσβαση σε υλικό και πληροφορίες για την προετοιμασία των επιχειρηματικών των σχεδίων αλλά και την υποστήριξη της υλοποίησής τους. Στα 5 καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια θα απονεμηθούν Βραβεία που θα συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο αξίας 1000 ευρώ.
Το έργο του οποίου ο πλήρης τίτλος είναι Creating “Circular” Business by young ENGINEers at the cross-border area of Greece-Bulgaria» υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg VA «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020». Εταίροι είναι το ΤΕΕ/ΤΚΜ (επικεφαλής εταίρος), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), η Ένωση Πολιτικών Μηχανικών της Βουλγαρίας (UCEB) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Gotse Delchev (GDCCI).
Έχει συνολικό προϋπολογισμό 682.991,00 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν.