Search
Close this search box.

Η εκδήλωση κοπής πίτας του ΤΕΕ/ΤΚΜ για το 2024

0414-300x197

Σε εορταστικό κλίμα, παρουσία πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας και του τεχνικού κόσμου πραγματοποιήθηκε η φετινή εκδήλωση κοπής πίτας του ΤΕΕ/ΤΚΜ για το Νέο Έτος στο Imperial Port.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για τον τομέα Μακεδονίας-Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων και πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Πάρις Μπίλλιας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος και Πρόεδρος της ΜΕ Αρχιτεκτονικής του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Πρόδρομος Νικηφορίδης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Στέλιο Αγγελούδη και ο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Μακέδος.

Όλοι υπογράμμισαν τη σημασία του θεσμικού ρόλου του ΤΕΕ/ΤΚΜ και τον ρόλο των μηχανικών στην αναπτυξιακή διαδικασία και εξέφρασαν τις ευχές τους για μια παραγωγική χρονιά για τη Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία και τον τεχνικό κόσμο.

Νωρίτερα, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης, αναφέρθηκε σε σημαντικά εγχειρήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα (Λιμάνι, ΔΕΘ) και θύμισε ότι το 2024 αποτελεί και τον τελευταίο χρόνο της θητείας της παρούσας διοίκησης καθώς τον Μάιο θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του ΤΕΕ:

«Εκ μέρους των 20.000 μηχανικών της Κεντρικής Μακεδονίας, σας ευχαριστούμε που είστε απόψε μαζί μας. Είναι μια ιδιαίτερη γιορτή για μας, δεδομένου ότι εκτός από την αρχή της νέας χρονιάς σηματοδοτεί και το τέλος της τρέχουσας θητείας», σημείωσε μεταξύ άλλων. «Το 2024 εκτός από Ευρωεκλογές, τα 50χρονα της Ελληνικής Δημοκρατίας, τα 25χρονα του Ευρώ, γίνονται και οι εκλογές του ΤΕΕ. Κάθε τέλος σηματοδοτεί μια νέα αρχή κοινότοπο μεν αλλά πραγματικό και ελπιδοφόρο. Το ΤΕΕ θα συνεχίσει την πορεία του, τη δουλειά του στην υπηρεσία της χώρας και του τεχνικού κλάδου, την κοινή του προσπάθεια και τη συνεργασία με τους φορείς της Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας και της Χώρας.» (Και όσα αναφέρονται στο σημείωμα του Προέδρου στο Newsletter 400.)

Μετά το πέρας των χαιρετισμών ακολούθησε η κοπή πίτας από τον Πρόεδρο κ. Τσακούμη τον οποίο πλαισίωσαν τα μέλη της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ και το Προεδρείο της Αντιπροσωπείας.

Το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι για τις Μόνιμες Επιτροπές του Τμήματος που παρέλαβε ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Έργων Υποδομής και Δικτύων κ. Γιώργος Χρίστογλου, ενώ από τα βασιλοπιτάκια που διανεμήθηκαν τυχερή ήταν η κ. Φανή Ανθυμίδου συνεργάτης του ΤΕΕ/ΤΚΜ. Τα δώρα ήταν εκδόσεις από το Συνέδριο και την Έκθεση του ΤΕΕ/ΤΚΜ το 2022 “Τα Κάστρα της Βιομηχανίας” καθώς και “Οι Ρωμιοί Αρχιτέκτονες της Πόλης στην Περίοδο του Εκδυτισμού”

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Βουλευτής Επικρατείας κ. Μαρία Χατζηιωαννίδου, οι Βουλευτές Α΄Θεσσαλονίκης κ. Άννα Ευθυμίου, κ. Κώστας Γκιουλέκας, κ. Δημήτρης Κούβελας και κ. Μιχάλης Χουρδάκης και οι Βουλευτές Β΄Θεσσαλονίκης κ.Θεόδωρος Καράογλου και κ. Φάνης Παππάς, ενώ απέστειλε γραπτό χαιρετισμό ο Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Επίσης παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Γιάννης Παπαγεωργίου, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Ανδρουλάκη κ. Δημήτρης Σαρηγιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΠΚΜ κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρος ΚΕΔΕ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας κ. Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο εκπρόσωπος του Γ΄ Σώματος Στρατού Αντισυνταγματάρχης κ. Θεόδωρος Βοζίκης, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Κύρος Υάκινθος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της ΠΣ του ΑΠΘ, κ. Γιώργος Σαββαΐδης, ο Πρόεδρος του Τμ. Μηχανικών Περιβάλλοντος ΔΙΠΑΕ κ. Ευάγγελος Κεραμάρης, ο Πρόεδρος του ΒΕΘ κ. Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο Πρόεδρος του ΟΣΕΘ κ. Γιάννης Τόσκας, ο Διευθ. Σύμβουλος της ΕΥΑΘ κ. Άνθιμος Αμανατίδης, ο Αντιπρόεδρος της Εγνατία Οδός ΑΕ κ. Ιωάννης Χατζόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΠΕΣ κ. Θωμάς Σαλονικιός, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και πλήθος μελών και συνεργατών του Επιμελητηρίου.

Από το ΤΕΕ και τον Τεχνικό Κόσμο παραβρέθηκαν ο Γεν. Γραμματέας ΔΕ του ΤΕΕ κ. Λευτέρης Πατάβρας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ. Νίκος Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας κ. Στέργιος Κιάνας, από τη ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Παπαστεργίου, ο Γεν. Γραμματέας κ. Μανώλης Μπελιμπασάκης και τα μέλη κ. Άρης Αργυρόπουλος, κ. Κώστας Βασιλειάδης, κ. Φώτης Κουβουκλιώτης, κ. Χάρης Κουρίδης, κ. Δημήτρης Μήτρου, κ. Απόστολος Πρόιος, κ. Αντώνης Σεμερτσίδης, από το Προεδρείο της «Α» του ΤΕΕ/ΤΚΜ ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Περτζινίδης, η Αντιπρόεδρος κ. Ελένη Χηράκη και ο Γεν. Γραμματέας κ. Γιώργος Μπανιάς, η Πρόεδρος κ. Πηνελόπη Ράλλη και μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Από τις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΤΕΕ/ΤΚΜ, οι Πρόεδροι της ΝΕ Ημαθίας κ. Κώστας Παλουκίδης, της ΝΕ Κιλκίς κ. Γιάννης Δημητριάδης, της ΝΕ Πέλλας κ. Λευτέρης Αβραμίδης, της ΝΕ Σερρών κ. Νότης Καφεστίδης, της ΝΕ Χαλκιδικής κ. Ανδρέας Χλιούμης, ο Γ.Γ της ΝΕ Πιερίας κ. Απόστολος Πίτσιας και μέλη των ΝΕ.

Από τις Μόνιμες Επιτροπές του ΤΕΕ/ΤΚΜ, οι Πρόεδροι της ΜΕ Ενέργειας κ. Δημήτρης Κουσκουρίδης, της ΜΕ Επαγγελματικών Θεμάτων και Τεχνικής Παιδείας κ. Κώστας Βλαχοδημητράκος, της ΜΕ Έργων Υποδομής και Δικτύων κ. Γιώργος Χρίστογλου της ΜΕ Χωροταξίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Ραΐδης και μέλη των ΜΕ, η Διευθύντρια των Υπηρεσιών κ. Χρύσα Λασκαρίδου και σχεδόν σύσσωμο το στελεχιακό δυναμικό του ΤΕΕ/ΤΚΜ. Από την παλιά φρουρά το «παρών» έδωσαν ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Σάκης Τζακόπουλος και ο πρώην Πρόεδρος της «Α» του Τμήματος κ. Νίκος Μακράκης.

Από τους Συλλόγους και τις Ενώσεις των Μηχανικών τη γιορτή τίμησαν οι Πρόεδροι του ΣΜΕΔΕΚΕΜ κ. Μαρία Γρηγοριάδου, της ΕΜΔΥΔΑΣ/KM κ. Κριστίνα Μακνέα, της ΠΕΣΕΔΕ κ. Μαρία Τσιομπάνου, του ΣΜΗΒΕ κ. Βασίλης Αργυρόπουλος, του ΣΠΜΘ κ. Μαρία Μανούκα, του ΣΑΘ κ. Δημήτρης Κονταξάκης, του ΣΑΤΜΒΕ κ. Παύλος Χατζηλιάδης και του ΣΕΜΠΧΠΑ κ. Ελένη Βεράνη.

Η βραδιά έκλεισε σε εορταστική ατμόσφαιρα συνοδεία καλλιτεχνικού προγράμματος από το συγκρότημα Ladies United.