Search
Close this search box.

Φιλανθρωπικοί φορείς που χρειάζονται τη στήριξή μας

melissa

Μέλισσα Ορφανοτροφείο Θηλέων  – http://www.stegimelissa.gr/

Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, με αντικείμενο την παιδική προστασία για κορίτσια. Είναι το σπιτικό που προσφέρει φροντίδα και προστασία σε παιδιά που από πολύ τρυφερή ηλικία τα στερήθηκαν. Είναι η μεγάλη αγκαλιά που κλείνει μέσα της τα παιδιά εκείνα που ξέχασαν να χαμογελούν, τα παιδιά που είναι τρομαγμένα, τα παιδιά που είναι μόνα.

Είναι ο φορέας που ιδρύθηκε και λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1921, και δίνει καθημερινό αγώνα για να συνεχίσει να στέκεται δίπλα στα παιδιά εκείνα που τον έχουν ανάγκη.


faros

Φάρος του κόσμου – https://farostoukosmou.com/el/%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%ba%ce%ae/

Ο «Φάρος του κόσμου» είναι φορέας έμπρακτης αγάπης προς τα εξαρτημένα παιδιά που καθημερινά εγκλωβίζονται στο παιχνίδι του θανάτου καθώς και προς τα παιδιά των Ρομά που τόσο βίαια και πρόωρα χάνουν την παιδική αθωότητα τους εξυπηρετώντας απάνθρωπα συμφέροντα. Ανήκει στην ΙΜ Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως και «ψυχή» του είναι ο αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης. Με την ελπίδα και το όραμα να συνεχίζει να φωτίζει για πολλά πολλά χρόνια, συνεχίζουν να στέκονται  δίπλα στις επιτυχίες και τις πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις όλων αυτών των παιδιών που κατάφεραν κάτι, που επιστήμονες, προγράμματα και μελέτες δεν κατάφεραν να κάνουν επί χρόνια. Να ρίξουν το τείχος του γκέτο και της προκατάληψης για τους απανταχού Ρομά σε όλη την Ελλάδα.


asilo

Άσυλο του Παιδιού  –  https://www.asylopaidiou.gr/index.php/el/

Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που, από το 1919, επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στη σωστή κάλυψη των βασικών αναγκών (στέγαση, σίτιση, ανάπαυση κ.λ.π) και στη συνεχή βελτίωση της διαπαιδαγώγησης παιδιών εργαζομένων γονέων, βρεφικής, νηπιακής, προσχολικής και σχολικής ηλικίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.


makeawishgreece

Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος  – https://makeawish.gr/

Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και στο Make-A-Wish δεσμεύονται να εκπληρώσουν την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια.


eteria-spastikvn-vorio-ellados-735x400-1

Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος – http://www.esbe.gr/

Αποτελεί ειδικά αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο το οποίο έχει στόχο να παρέχει υπηρεσίες σε άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους και επίσης να συντελέσει στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την ισότιμη ένταξη των αναπήρων στην κοινωνία. Ιδρύθηκε το 1971 ως σύλλογος γονέων με την επωνυμία «Σύλλογος Γονέων Σπαστικών Παίδων Βορείου Ελλάδος» και από το 1981 μετατράπηκε σε σωματείο με την επωνυμία «Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος» προσφέροντας υπηρεσίες πρόνοιας. Μετατράπηκε σε Εταιρεία το 1980 και από τότε μπορούν να γίνουν μέλη της, εκτός από τους γονείς, τα ίδια τα άτομα με ειδικές ανάγκες ή οι συγγενείς τους μέχρι β΄ βαθμού, ακόμα και απλοί φίλοι! Διοικείται από γονείς αναπήρων και άμεσα ενδιαφερόμενους και ως εκ τούτου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να προσφέρει ολοκληρωμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρίες.


elliniko-paidiko-xorio-filuro-300x176-1-250x147-1

Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο  – http://www.paidikoxorio.gr/web/

Είναι αναγνωρισμένο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι ανεξάρτητο από Διεθνείς Οργανισμούς και φορείς, δεν έχει ιδρυματικό χαρακτήρα και είναι το πρώτο Ελληνικό Παιδικό Χωριό. Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» χτίσθηκε στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης σε μια μαγευτική τοποθεσία 35 περίπου στρεμμάτων. Στην ίδρυσή του  οδήγησε η έλλειψη ενός χωριού για μακροχρόνια φιλοξενία ορφανών,  εγκαταλελειμμένων παιδιών ή προερχομένων από προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον.


xam

Το Χαμόγελο του Παιδιού – https://www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/christougenna-me-chamogelo/

Μεταξύ άλλων, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με μία εξειδικευμένη ομάδα στηρίζει παιδιά και οικογένειες, που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, πανελλαδικά καλύπτοντας ολιστικά τις ανάγκες κάθε παιδιού. Κάθε οικογένεια είναι διαφορετική και ανάλογα με τις ανάγκες της προσαρμόζεται και η στήριξη που τις παρέχεται. Στόχος είναι η οικογένεια να ορθοποδήσει και να καταφέρει να συνεχίσει την πορεία της χωρίς να χρειάζεται υποστήριξη. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στο σύνολο των παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα. Επιπλέον, για τη μεγάλη οικογένεια του «Χαμόγελου» — εθελοντές, υποστηρικτές και εργαζόμενους — ο αριθμός των παιδιών και των οικογενειών που στηρίχθηκαν, πέρα και πάνω από νούμερα, δίνει μία μικρή αίσθηση των αναμνήσεων και του αδιάκοπου καθημερινού τους αγώνα, 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες τον χρόνο, με στόχο κάθε παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη, να μεγαλώσει όπως δικαιωματικά του αξίζει: με φροντίδα, αξιοπρέπεια και ισότητα. Στα 25 χρόνια Προσφοράς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει υποστηρίξει 1.800.000 παιδιά και τις οικογένειές τους πανελλαδικά. Για να κάνουν και φέτος Χριστούγενα “Με Χαμόγελο” χρειάζεται την πολύτιμη υποστήριξή μας.


am

Αμυμώνη – Σύλλογος Θεσσαλονίκης  –  https://voluntarywork.gr/gr/mko/76

“Η ΑΜΥΜΩΝΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2007  με έδρα την Καλαμαριά. Εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και από τις Υπηρεσίες Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο Σύλλογος είναι εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με αριθμό 02202ΣΥΝ12046Ο38Ν-0933 και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με αριθμό 02202ΣΥΝ12046Ο38Ν-0851. Έχει ειδική πιστοποίηση από το Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας (ΦΕΚ836Β’ / 19-3-2012 ). Οι σκοποί του Συλλόγου είναι:

  • Η εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση των ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες
  • Η ψυχολογική και κοινωνική στήριξη των ατόμων αυτών και των οικογενειών τους
  • Η όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη των αναγκών τους
  • Η προάσπιση και η θεσμική κατοχύρωση των συνταγματικών δικαιωμάτων τους
  • Η προώθηση της επιστημονικής έρευνας για την πρόληψη και την ιατρική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων
  • Η ενημέρωση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου για την πολυσύνθετη αυτή αναπηρία

logo-elepap-pronoise-noesigr

ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης – https://elepap.gr/gnorise-mas/parartimata/parartima-thessalonikis/

Η ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Β. Ελλάδα, το οποίο από το 1969 καλύπτει σφαιρικά τις ανάγκες θεραπείας & αποκατάστασης.  Παρέχει μέσω ολιστικής προσέγγισης και μετά από αξιολόγηση από τη διεπιστημονική ομάδα, υπηρεσίες αποκατάστασης:

α) σε περιπτώσεις κινητικών διαταραχών και αναπτυξιακών δυσκολιών όλων των βαθμίδων δυσκολίας, από απλές κινητικές δυσλειτουργίες, που απαιτούν θεραπευτική παρέμβαση λίγων μηνών, μέχρι χρόνιες καταστάσεις που απαιτούν συνεχή θεραπευτική παρέμβαση.

β) σε περιπτώσεις διαταραχών της ομιλίας, συμπεριφοράς και επικοινωνίας, καθώς και σε περιπτώσεις μαθησιακών δυσκολιών, μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης – απασχόλησης από την προνηπιακή ηλικία, μέχρι και μετά την ενηλικίωση.


paidika-xoria

Παιδικά Χωριά SOS – https://sos-villages.gr/organosi/

Tα Παιδικά Χωριά SOS είναι μία διεθνής οργάνωση που ιδρύθηκε το 1949 στο Τιρόλο της Αυστρίας, από τον Herman Gmeiner. Σήμερα, τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν σε 136 χώρες. Στην Ελλάδα ξεκινήσαν το 1975 και πλέον λειτουργούν 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων, 2 Ξενώνες Βρεφών SOS, 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 5 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης. Τα Παιδικά Χωριά SOS δημιουργούν οικογένειες για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, τα βοηθά να διαμορφώσουν το δικό τους μέλλον και συμμετέχουν στην ανάπτυξη των κοινοτήτων που ανήκουν. Δημιουργούν εγκαταστάσεις και προγράμματα πρόληψης, που έχουν στόχο την ενίσχυση οικογενειών για την αποφυγή της εγκατάλειψης των παιδιών. Ενώνουν τις προσπάθειές τους, με μέλη της κοινότητας για την παροχή εκπαίδευσης και υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και για ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.


humanity_greece01-250x132-1

Humanity Greece – Αλυσίδα Αλληλεγγύης – https://humanitygreece.org/

Το Humanity Greece θεωρείται ως μια από τις δυναμικές εθελοντικές οργανώσεις της χώρας. Ξεκινώντας ως συντονιστικό όργανο εθελοντών/ντριών στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021, έχει εξελιχθεί σε έναν σημαντικό ανθρωπιστικό οργανισμό ο οποίος συνδέει τους πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά όσους και όσες χρήζουν άμεσης βοήθειας σε όλη τη χώρα.