Search
Close this search box.

IsZEB Cluster: Μεγάλη συμμετοχή στο συνέδριο «Ευφυία και ενεργειακή αποδοτικότητα στις κτιριακές υποδομές»

kenn-300x200

Με επιτυχία και µεγάλη προσέλευση κόσμου πραγµατοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023 το συνέδριο «Ευφυία και ενεργειακή αποδοτικότητα στις κτιριακές υποδομές: Καινοτόμες πρακτικές για βιώσιμη ανάπτυξη» που διοργάνωσε το IsZEB Cluster στο αµφιθέατρο «Μιχαήλ Γεράσιμος Στρίντζης» του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ).

Το συνέδριο αποτέλεσε μια σημαντική πρωτοβουλία για την ανταλλαγή ιδεών, την παρουσίαση των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων και την προώθηση της καινοτομίας στον κλάδο της κατασκευής. Στο επίκεντρό του βρέθηκε η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης αλλά και της ευφυίας των κτιρίων, ένα στοίχηµα που είναι κρίσιµο να κερδηθεί προκειµένου να τεθούν οι βάσεις για την αειφορία του κλάδου. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές ως οι πλέον ειδικοί από τον κλάδο της κατασκευής, οι επιστήμονες, οι ακαδημαϊκοί και οι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις έρευνές τους, να συζητήσουν τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν το μέλλον του κλάδου, καθώς και να δημιουργήσουν ευκαιρίες για δικτύωση και συνεργασία.

Ταυτόχρονα, το IsZEB με την εμπειρία και την εξειδικευμένη γνώση στον κλάδο των κατασκευών, και λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, παρουσίασε τα 5 καινοτόμα εργαλεία που έχει αναπτύξει (IsZEB Certify, IsZEB Charge, IsZEB Assist AR. IsZEB HygroThermal, IsZEB Flexify) για την ψηφιακή αναβάθμιση του κλάδου.

mes-300x200

Τα βασικά θέματα του συνεδρίου περιλάμβαναν τη στρατηγική σχεδίαση για ένα καινοτόμο και αειφόρο κατασκευαστικό κλάδο, τις ολοκληρωμένες λύσεις για έξυπνα και ενεργειακά αποδοτικά κτίρια, τα εργαλεία και τις καλές πρακτικές ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες, όπως και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και ψηφιακής αναβάθμισης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το «παρών» στο συνέδριο έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες που με τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις τους έδωσαν το στίγμα τους και καθόρισαν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί ο κλάδος τα επόμενα χρόνια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από διακεκριμένους ομιλητές όπως ο κ. Δημήτριος Τζοβάρας, Πρόεδρος ΕΚΕΤΑ, ο κ. Γεώργιος Τσακούμης, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ/ΤΚΜ, o κ. Θεοφύλακτος Παπαδόπουλος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Περιφερειακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), ο κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Θέρμης, ο κ. Παναγιώτης Κετικίδης, Πρόεδρος ΔΣ Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, η κα Χριστίνα Εδιππίδη, Στέλεχος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης, Δήμαρχος Καλαμαριάς, ο κ. Άλκης Τριανταφυλλόπουλος, Γραμματέας του Ελληνικού Παραρτήματος ASHRAE, ο κ. Φώτης Κουβουκλιώτης, Μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΠΕΣΕΔΕ, ο κ. Στέφανος Παλλαντζάς, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου, o κ. Άρης Βαρθολομαίος σε συνεργασία με την κα. Ελένη Ανδρεόυ, Διευθύντρια Τμήματος Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού CΟNSORTIS, ο κ. Χρήστος Χατζηάστρου, Διευθυντής Τεχνικής Υποστήριξης Ομίλου FIBRAN, ο κ. Νικόλαος Κυράδης, Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας Interplast Α.Ε., ο κ. Παναγιώτης Σιάγκας, εκπρόσωπος της Κλιμαμηχανικής σε συνεργασία με τον κ. Νικόλαο Μπαρμπαρίτσα, Προϊστάμενο τεχνικής υποστήριξης DAIKIN HELLAS και ο κ. Αργύρης Σιώπης, από την Εμπορική Δ/νση Βορείου Ελλάδος της Zarifopoulos. Επιπλέον στην εκδήλωση συμμετείχαν και Ερευνητικοί Συνεργάτες του ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ, του ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ, καθώς και του ίδιου του Συνεργατικού Σχηματισμού IsZEB.

DSC_0818-300x200

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος “Συνεργατικοί Σχηματισμοί για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα” του Ε.Π. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ΕΣΠΑ 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.