Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναστηλώσεων που οργανώνει η ΕΤΕΠΑΜ πραγματοποιείται από σήμερα έως και το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μουσείου Μπενάκη στην Αθήνα.
Το συνέδριο έχει θέσει υπό την αιγίδα του το ΤΕΕ/ΤΚΜ. Ο πρόεδρος του Τμήματος, Ηλίας Περτζινίδης απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, τονίζοντας τη σημασία του έργου της ΕΤΕΠΑΜ για την προστασία των μνημείων, αλλά και τη χρησιμότητα των συνεδριακών εκδηλώσεων που διοργανώνει για το πεδίο της επιστημονικής αναστήλωσης. Δεσμεύτηκε δε να διατηρεί σταθερή επαφή τόσο ο ίδιος όσο και το ΤΕΕ/ΤΚΜ με την ΕΤΕΠΑΜ και να συμβάλλει στο έργο της, με κάθε πρόσφορο τρόπο.
Στο αντικείμενο του Συνεδρίου εμπίπτουν τα σχετικά με την Αναστήλωση των ιστορικών κτισμάτων (και των λειψάνων τους) ζητήματα, που αφορούν:
- στη φιλοσοφία και μεθοδολογία των επεμβάσεων,
- στη σεισμική επικινδυνότητα και λοιπούς παράγοντες τρωτότητας των μνημείων,
- στην τεχνολογική έρευνα (τεκμηρίωση, τεχνικές, υλικά κλπ) και εφαρμογή της, και
- στην ανάδειξη μνημείων και αρχαιολογικών χώρων.
Το Συνέδριο απευθύνεται σε επιστήμονες που προέρχονται από τους χώρους των φυσικών επιστημών και της τεχνολογίας και συνεισφέρουν στην προστασία και αποκατάσταση των μνημείων.
Η διάρκεια του συνεδρίου θα είναι τριήμερη και μία από τις συνεδρίες θα αφιερωθεί στο ειδικό θέμα «Μνημεία και κλιματική αλλαγή».
Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ


