Ημερίδα του ΤΕΕ/ΤΚΜ για την εξοικονόμηση ενέργειας με χρήση Βιοαερίου

Επιστημονική ημερίδα με θέμα “Εξοικονόμηση Ενέργειας – Βιοαέριο” οργανώνει το ΤΕΕ/ΤΚΜ την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 18:00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Τμήματος (Μ.Αλεξάνδρου 49).

Σε μια εποχή ενεργειακής κρίσης, με την εξοικονόμηση να κατέχει τα πρωτεία μεταξύ των αναγκών για πολίτες και επιχειρήσεις, η χρήση του βιοαερίου ως καυσίμου σε μηχανές εσωτερικής καύσης, μπορεί να δώσει απάντηση σε σημαντικές ενεργειακές ανάγκες για την παραγωγή θερμότητας και ηλεκτρισμού.

Τις δυνατότητες αυτές, προορίζεται να εξετάσει η συγκεκριμένη ημερίδα, την οποία θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης, ενώ εισηγήσεις θα παρουσιάσουν:

  • ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ενέργειας του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Δημήτρης Κουσκουρίδης, με θέμα “εισαγωγή σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας”,
  • ο Καθηγητής γεωπονίας του ΑΠΘ κ. Θωμάς Κωτσόπουλος με θέμα “Βιοαέριο: μία εναλλακτική πηγή ενέργειας για την υιοθέτηση του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας” και
  • ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Παραγωγών Βιοαερίου κ. Σπύρος Τζιάκας, με θέμα “Ανάπτυξη Βιοαερίου στην Ελλάδα, παραδείγματα και εφαρμογές”.

Μετά το πέρας των ομιλιών, θα ακολουθήσει κύκλος ερωτήσεων και συζήτηση, η οποία θα συνεχιστεί και κατά την μικρή δεξίωση που θα παρατεθεί στους συμμετέχοντες στον κήπο του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

TOP