Η Κίνα κλείνει εργοστάσια και δίνει υποχρεωτικές άδειες με στόχο …καθαρούς ουρανούς ενόψει της συνόδου του G20

/ / Ματιές στον κόσμο

Air_.pollution_1Η Σύνοδος των ηγετών του G20 πλησιάζει: στις 4-5 Σεπτεμβρίου οι ισχυροί του πλανήτη θα συγκεντρωθούν στο Ηangzhou της Κίνας. Και η οικοδέσποινα χώρα πήρε τα μέτρα της -όχι μόνο για την ασφάλεια, αλλά και για τους …καθαρούς ουρανούς και δρόμους.

Οι κινεζικές αρχές έκλεισαν προσωρινά μια σειρά από εργοστάσια και έδωσαν υποχρεωτική άδεια στους εργαζομένους του Hangzhou από την 1η έως και την 7η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Επιπρόσθετα, οι τοπικές αρχές ενθαρρύνουν τους πολίτες να αξιοποιήσουν την υποχρεωτική τους άδεια κάπου μακριά από το Hangzhou, προκειμένου να μειώσουν την κυκλοφορία τους δρόμους της πόλης στη διάρκεια τής Συνόδου.

Εκτός από την αναγκαστική άδεια, συγκεκριμένοι τύποι ρυπογόνων εργοστασίων (πχ, χημικών προϊόντων, αλλά και δομικών υλικών) σε ακτίνα …300 χλιομέτρων από το Hangzhou διατάχθηκαν να κλείσουν για 12 μέρες, προκειμένου οι 20 ηγέτες να αντικρίσουν καθαρούς ουρανούς. Η απαγόρευση αυτή επηρεάζει παραγωγικές μονάδες σε μια ακτίνα που φτάνει μέχρι τη Σαγκάη και επηρεάζει τέσσερις επαρχίες…

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η Κίνα προβαίνει σε μαζικό προσωρινό κλείσιμο εργοστασίων για να καθαρίσει έστω για λίγο ο διαχρονικά θολός από το νέφος ουρανός. Το ίδιο έγινε και πέρυσι, με την ευκαιρία μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου…