Βρήκες δουλειά στη Γερμανία; Να γιατί πρέπει να υπογράψεις συμβόλαιο απευθείας με τον εργοδότη

/ / Στην Αφετηρία

jobs

Να υπογράφουν συμβόλαια απευθείας με τους νέους εργοδότες τους και όχι με εταιρείες που εμφανίζονται ως “μεσολαβήτριες” μεταξύ όσων αναζητούν εργασία και όσων την προσφέρουν, συνιστά στους Έλληνες που ψάχνουν δουλειά στη Γερμανία, η εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Συνδέσμου για τη Διεθνή Εργασία Νεολαίας VIJ (Verein fur Internationale Jugendarbeit), Αργυρώ Χασιώτη. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Χασιώτη επισημαίνει: “τα τελευταία χρόνια πολλοί πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης διαφόρων γραφείων και αντί να υπογράφουν συμβόλαια απευθείας με τον εργοδότη, υπογράφουν με τα γραφεία αυτά. Θα πρέπει όλοι όσοι θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό για να εργαστούν, να προσέχουν και να υπογράφουν συμβόλαιο πάντα με τους εργοδότες”.

“Όσοι ζητούν πληροφορίες από εμάς για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στη Γερμανία υπογράφουν απευθείας συμβόλαια αορίστου χρόνου με τους ίδιους τους εργοδότες” διευκρινίζει η κ. Χασιώτη και περιγράφει τη διαδικασία που ακολουθείται. Σύμφωνα με την ίδια, ο Σύνδεσμος VIJ, σε συνεργασία με την εταιρεία “elvivion”, έρχεται σε επαφή με εταιρείες που δηλώνουν ότι χρειάζονται προσωπικό στη Γερμανία. Επίσης, οι εκπρόσωποι του συνδέσμου στην Ελλάδα γνωρίζουν τους υποψηφίους προσωπικά και στη συνέχεια επιχειρείται ένα ταίριασμα του προφίλ των υποψηφίων με τις θέσεις που ζητείται να καλυφθούν.

“Σε μια δεύτερη φάση ο εργοδότης έρχεται σε επαφή με τον ενδιαφερόμενο, μέσω skype, και αφού γίνει εκεί η πρώτη γνωριμία και εκφραστεί η επιθυμία για συνεργασία και από τις δύο πλευρές, ο ενδιαφερόμενος μεταβαίνει στη Γερμανία, όπου μένει για μία εβδομάδα, ώστε να πάρει περισσότερες πληροφορίες” σημειώνει χαρακτηριστικά.