Βe finnovative DEMO DAY στις 27/4 στην Αθήνα

/ / Στην Αφετηρία

Στις 27/4/2017 ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος λειτουργίας του προγράμματος be finnovative και για πρώτη φορά διοργανώνεται Demo Day, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν στελέχη και φορείς, που θα διερευνήσουν συνεργασίες με τις ομάδες του be finnovative.

Το πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο την προώθηση της επιχειρηματικής και τεχνολογικής καινοτομίας (Business & Technology innovation) στο πεδίο των χρηματοοικονομικών συναλλαγών (fintech) με εφαρμογή σε σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Στο πρόγραμμα befinnovative φιλοξενούνται ομάδες & εταιρίες start up που έχουν υλοποιήσει καινοτόμες υπηρεσίες και ψηφιακές εφαρμογές που έχουν εξωστρεφή προσανατολισμό και μπορούν να δώσουν λύση σε πρακτικά προβλήματα επιχειρήσεων και οργανισμών.

Ενδεικτικές εφαρμογές αφορούν τις ακόλουθες περιπτώσεις: την ψηφιοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών και την απλούστευση διαδικασιών, την προώθηση των συναλλαγών μέσω κοινωνικών δικτύων, λύσεις σε blockchain με εφαρμογές σε μεγάλους οργανισμούς και στον πολιτισμό, καθώς και πολυκαναλικούς τρόπους διασύνδεσης με πελάτες με τεχνολογίες chatbots κλπ.

Oι ομάδες του προγράμματος έχουν συμμετάσχει σε εξάμηνο πρόγραμμα επιτάχυνσης μέσα από το οποίο έχουν λάβει συμβουλευτικές υπηρεσίες και mentoring – coaching από στελέχη εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Οι ομάδες παρουσιάζονται ΕΔΩ 

Στο Demo Day που θα γίνει την Πέμπτη 27 Απριλίου και ώρες 18:00 έως 21:30 στον χώρο του be finnovative θα συμμετέχουν στελέχη από εταιρείες Venture Capital, το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The People’s Trust που θα χορηγήσει μέχρι και τρία (3) βραβεία των 6.000 ευρώ στις ομάδες, εταιρείες και φορείς που υποστήριξαν το πρόγραμμα κ.ά.

Επιπλέον, στο Demo Day μπορούν να συμμετέχουν:

  • Επενδυτικά Σχήματα – Εκπρόσωποι Venture Capital, Στελέχη της αγοράς που έχουν σχέση με τη διαχείριση κεφαλαίων κλπ
  • Εκπρόσωποι εταιρειών από τους κλάδους τoυ retail, του τουρισμού, της εστίασης, της πληροφορικής κ.ά.
  • Εκπρόσωποι συλλογικών φορέων
  • Στελέχη της δημόσιας και τοπικής αυτοδιοίκησης
  • Στελέχη με εμπειρία στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων και ευκαιριών που βασίζονται στην καινοτομία.

Η συμμετοχή στο Demo Day είναι δυνατή μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον να συμμετέχετε στην φόρμα υποβολής αιτήματος συμμετοχής https://goo.gl/IgawST και εφόσον υπάρξει διαθεσιμότητα οι διοργανωτές θα επικοινωνήσουν μαζί σας.

Αν σε ενδιαφέρει, έχεις πρόσκληση ή/και τυχαίνει να βρίσκεσαι στην Αθήνα πέρασε μια βόλτα από την Πειραιώς 74, 18346,  στο Μοσχάτο, αφού πρώτα συμπληρώσεις την αίτηση συμμετοχής ΕΔΩ