Τον βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης και συνάδελφο μηχανικό Στράτο Σιμόπουλο υποδέχτηκε στο γραφείο του ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Ηλίας Περτζινίδης, όπου ο βουλευτής ενημέρωσε τον πρόεδρο για την πρότασή του περί ίδρυσης «Ερευνητικού Ινστιτούτου για το Κτισμένο Περιβάλλον και τα Προηγμένα Υλικά» (ΙΚΕΠΥ) στο ΤΕΕ/ΤΚΜ.
Στόχος του ΙΚΕΠΥ, σύμφωνα με την πρόταση θα είναι να αναδειχθεί σε εθνικό και διεθνές κέντρο αριστείας στους τομείς του βιώσιμου δομημένου περιβάλλοντος και των υλικών. Η αποστολή του θα περιλαμβάνει:
- Τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα σε θέματα σχεδιασμού, ανάλυσης και αποκατάστασης του κτισμένου περιβάλλοντος.
- Την ανάπτυξη νέων υλικών και τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον.
- Τη μεταφορά τεχνογνωσίας προς την κοινωνία και τη βιομηχανία.
- Την υποστήριξη της δημόσιας διοίκησης στη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων.
- Τη σύνδεση της έρευνας με την εκπαίδευση και την καινοτομία.
Ο κ. Σιμόπουλος παρέδωσε στον κ. Περτζινίδη φάκελο με πλήρη ανάπτυξη της πρότασης, του τρόπου οργάνωσης του ΙΚΕΠΥ και τις προτεινόμενες και εκτιμώμενες πηγές χρηματοδότησης. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ τόνισε τη σημασία της πρωτοβουλίας του βουλευτή που συνδυάζει την πολιτική θεσμική ιδιότητα με την επιστημονική του εξειδίκευση και κατάρτιση, διαβεβαιώνοντας τον κ. Σιμόπουλο ότι η πρόταση θα αποτελέσει αντικείμενο σοβαρής επεξεργασίας από το ΤΕΕ/ΤΚΜ.
