Και άλλη μία επέτειος: 40 χρόνια από την ολοκλήρωση της ένταξης στην ενωμένη Ευρώπη

Η νέα πίεση στο σύστημα υγείας, με αριθμούς που σοκάρουν τα τελευταία 24ώρα, επιβάλλει να θυμόμαστε και να θυμίζουμε, ότι η προσπάθεια ανάκτησης της ελευθερίας μας από έναν σύγχρονο ύπουλο δυνάστη που απειλεί την υγεία μας και την οικονομία μας, επιζητά ακόμα την προσήλωσή μας, ακόμα κι αν τα εμβόλια που έχουν ενταχθεί στο «οπλοστάσιό» μας, ανοίγουν το δρόμο προς τη διαφαινόμενη υποχώρηση της απειλής.
Άρα, δεν θα μπορούσα να παραλείψω από την επικοινωνία μας αυτή, την αναφορά στην ανάγκη μεγάλης προσοχής, ώστε η επόμενη μέρα που πλησιάζει, να μας βρει όλους υγιείς και συμμέτοχους στο θετικό πρόσημο μιας δημιουργικής περιόδου που προσδοκούμε να ακολουθήσει.
Η συγκυρία, παρέχει επίσης την ευκαιρία να αναλογιστούμε πως η 200ετής πορεία ελεύθερης πατρίδας που φέτος τιμούμε, κληροδότησε στις σύγχρονες γενιές, πρόσβαση σε δομές και υποδομές, που ανεξάρτητα από τα όποια μειονεκτήματα, δεν παύουν να αποτελούν την πρώτη γραμμή της χώρας μας απέναντι στην υγειονομική απειλή.
Εμείς οι μηχανικοί μπορούμε - ίσως καλύτερα από πολλούς - να αναγνωρίσουμε και τη σημασία μιας ακόμα επετείου που συμπίπτει με το τρέχον έτος, της συμπλήρωσης 40 ετών από την ολοκλήρωση της ένταξης της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη, στην οικοδόμηση της σύγχρονης Ελλάδας. Ξέρουμε τις ευκαιρίες που αυτή η εξέλιξη δημιούργησε, κατανοούμε σε ποιο βαθμό ευκαιρίες και πόροι αξιοποιήθηκαν, ή χάθηκαν.
Κατά σύμπτωση, όμως, αυτή η επετειακή χρονιά, θα είναι και η αφετηρία ενός νέου κύκλου ενίσχυσης της Ελλάδας από την Ευρώπη, που με τα όποια προβλήματά της, θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στην υποστήριξη της ανάκαμψης της χώρας μας, από τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας και μαζί της μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε.
Ως κλάδος, έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση, να συμβάλουμε, ώστε αυτή τη φορά, οι ευκαιρίες που έρχονται να αξιοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό...

TOP