200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Σε λίγες μέρες, την επόμενη Πέμπτη, συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης που οδήγησε στην σύσταση του νέου Ελληνικού Κράτους.
Και παρά την πολλαπλά δύσκολη συγκυρία που διανύουμε σήμερα, δεν πρέπει ούτε στιγμή να απεμπολήσουμε το δικαιωματικό αίσθημα υπερηφάνειας για το επίτευγμα εκείνο των προγόνων μας, ούτε να ξεχνάμε το μήνυμά τους: ενωμένοι μπορούμε τα πάντα!
Πέρα και πάνω από καθημερινές μικρές και μεγάλες αντιπαραθέσεις, η μεγάλη εικόνα της Ιστορίας, μας καλεί να αντιληφθούμε το εύρος της παρακαταθήκης εκείνων που μας χάρισαν την ελευθερία, και να την τιμήσουμε, ενθυμούμενοι και διδάσκοντας στους νεότερους το χρέος να προσπαθούμε να φανούμε αντάξιοί τους, δείχνοντας με τις δικές μας διαδρομές -των γενεών που εκπροσωπούμε- πως αξίζουμε το δώρο που μας χάρισαν.
Και δεν είναι κακό, εμείς οι Μηχανικοί, να ατενίζουμε αυτά τα 200 χρόνια με την υπερηφάνεια που αρμόζει στα κατασκευαστικά επιτεύγματα και στη συμβολή του τεχνικού κόσμου, κατά την μακρά πορεία οικοδόμησης της σύγχρονης Ελλάδας, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε στην πρώτη γραμμή των ειρηνικών περιόδων της νεότερης ιστορίας.
Αποκαθιστώντας όσα οι πόλεμοι, ή οι θεομηνίες άφηναν συντρίμμια, δημιουργώντας -συχνά πάνω σε χαλάσματα- τις προϋποθέσεις για καλύτερη και ασφαλέστερη στέγη, για καλύτερες και ασφαλέστερες μετακινήσεις, για καλύτερες υπηρεσίες και υποδομές αυτού του Κράτους σε όλους τους Έλληνες πολίτες,...

TOP