Search
Close this search box.

Επιτακτικά τα θέματα προστασίας και ασφάλειας

Το φετινό μας Υπόμνημα προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επ` ευκαιρία της ΔΕΘ, δεν είναι πολυσέλιδο. Θεωρήσαμε χρησιμότερο να επισημάνουμε στον Πρωθυπουργό την ουσία των στόχων και των αλλαγών που ζητούμε να προχωρήσουν, εξειδικεύοντας τα θέματα σε αναλυτικά κείμενα που θα ακολουθήσουν, προς τους αρμόδιους υπουργούς.
Οι καταστροφικές πυρκαγιές που ακόμα συνεχίζονται, προφανώς θέτουν επιτακτικά τον τόνο στα θέματα προστασίας και ασφάλειας που χρειάζεται να προχωρήσουν σε θεσμικό, οργανωτικό και πρακτικό επίπεδο, για την ενίσχυση της πρόληψης, της ικανότητας ακριβέστερης πρόβλεψης και αξιολόγησης και κατά συνέπεια της αντιμετώπισης.
Πλέον, η συχνότητα των ακραίων φαινομένων και το πολλαπλό και μακροπρόθεσμο κόστος των επιπτώσεών τους, καθιστά τον τομέα της προστασίας αναπόσπαστη παράμετρο μιας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής πολιτικής.
Στο Υπόμνημά μας ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό για το Συνέδριο που θα οργανώσει το Τμήμα μας τον Μάρτιο του 2024, για κλιματικά ουδέτερη έξυπνη και ανθεκτική Κεντρική Μακεδονία και τον καλούμε να υποστηρίξει την πρωτοβουλία μας και να την τιμήσει με την παρουσία του.
Άλλωστε, η Περιφέρειά μας είναι μία μικρή Ελλάδα, με όλα τα χαρακτηριστικά της πατρίδας μας, αστικά κέντρα, γεωμορφολογία, ανθρωπογενείς δραστηριότητες, πόρους και μνημειακό πλούτο, οπότε τα ζητήματα που θα αναπτυχθούν και τα συμπεράσματα του Συνεδρίου μας θα αναφέρονται σε όλη την επικράτεια.