Search
Close this search box.

Καλό καλοκαίρι και επιστροφή με θετικές εξελίξεις!

Καλό καλοκαίρι και επιστροφή με θετικές εξελίξεις!

Με θετικά νέα για τον κλάδο, ολοκληρώνεται φέτος η επικοινωνία μας, πριν την καθιερωμένη ανάπαυλα του καλοκαιριού, καθώς η παράταση για την υποβολή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, έρχεται να προστεθεί στις αποφάσεις της Πολιτείας που ελήφθησαν μετά από σχετικές εύστοχες παρεμβάσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ, που συχνά βέβαια λειτουργούν συνδυαστικά με ανάλογες παρεμβάσεις  άλλων φορέων εκπροσώπησης του τεχνικού κόσμου.
Μηχανικοί και πολίτες κέρδισαν χρόνο, ενώ η Πολιτεία κέρδισε την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας μιας σημαντικής δράσης όπως είναι κάθε εκδοχή προγράμματος “Εξοικονομώ”.
Παράλληλα, βέβαια, παρακολουθούμε και την δυσάρεστη πλευρά της επικαιρότητας, αφενός με τις εξελίξεις στο πεδίο της ευρωπαϊκής διαχείρισης της συνεχιζόμενης ενεργειακής κρίσης και των επιβαρυντικών επιπτώσεων της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αφετέρου με τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες, δοκιμάζοντας περιβάλλον, πολίτες και τον κρατικό μηχανισμό. Η ακραία μορφή των καιρικών φαινομένων που ευνοούν την καταστρεπτική ισχύ των πυρκαγιών, προσδίδουν ακόμα μεγαλύτερη αξία στις προτάσεις που πρόσφατα καταθέσαμε ως ΤΕΕ/ΤΚΜ, για να συμβάλλουμε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση ανάλογων φαινομένων στο μέλλον.
Η επιδίωξη της αποτελεσματικότητας άλλωστε, είναι στη φύση του μηχανικού. είτε ως επαγγελματία, είτε ως επιστήμονα. Είναι επίσης ένας παράγοντας ικανός να μας ενώνει στην επίτευξη επιμέρους στόχων, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, είτε στο πλαίσιο της θεσμικής λειτουργίας των φορέων εκπροσώπησης του κλάδου, με το ΤΕΕ/ΤΚΜ να αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία, πως αυτή την ενότητα την υπηρετεί και την προστατεύει.
Αυτό είναι καλό να το θυμόμαστε κάθε φορά, που επιζητούμε ρόλο και λόγο, με δράσεις ενδεχομένως κρίσιμες για την επίτευξη στόχων που υπηρετούν την οικονομία και το κοινωνικό σύνολο, είτε σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, είτε σε εθνικό.
Και είναι πολλοί οι στόχοι που μας περιμένουν να μοιραστούμε και να πετύχουμε, βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι. 
Προς το παρόν όμως, ας εκμεταλλευτούμε το επόμενο διάστημα, για να γεμίσουμε “μπαταρίες” και ας μην ξεχνάμε πως είμαστε μηχανικοί, όχι μηχανές.
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού λοιπόν, με την ευχή, η επανέναρξη της τακτικής μας επικοινωνίας, να συνοδεύεται από θετικές εξελίξεις και μόνο ευχάριστες ειδήσεις, σε όλα τα μέτωπα…