Search
Close this search box.

Νέες υπηρεσίες στη Βιβλιοθήκη του ΤΕΕ στην Αθήνα

Τρεις νέες δράσεις έθεσε σε εφαρμογή το ΤΕΕ, στη Βιβλιοθήκη του (Λέκκα 23-25) στο κέντρο της Αθήνας, για να βοηθήσει το επιστημονικό και επαγγελματικό έργο των μηχανικών

Αυτές είναι:

Η δορυφορική εστία τεχνολογικής πληροφόρησης, ως τμήμα του ευρύτερου δικτύου των PATLIB (PATent LIBraries – Patent information centers) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EPO και του ΟΒΙ, μία νέα υπηρεσία καινοτομίας στο κέντρο της Αθήνας, αναπτύσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας που θεμελιώνουν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), με στόχο τη διευκόλυνση των μηχανικών να αναπτύξουν και να κατοχυρώσουν την εφευρετική τους δραστηριότητα.

  • Το «Αναγνωστήριο Πραγμάτων στη Βιβλιοθήκη του ΤΕΕ» για την ανάπτυξη της Καινοτομίας. Μια ακόμη νέα υπηρεσία που προσφέρει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε συνεργασία κατά την εκπαιδευτική διαδικασία με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, που αφορά ένα εξοπλισμένο Fab Lab που δημιουργήθηκε από το ΤΕΕ σε συνεργασία με το FAB LAB ATHENS, που είναι μέρος του παγκόσμιου δικτύου των Fab Labs και έχει στόχο την βιομηχανική έρευνα και ανάπτυξη, την διάχυση και διάδοση τεχνολογιών ψηφιακής παραγωγής και κατασκευής, μέσα από την λειτουργική, εκπαιδευτική, τεχνική και μελετητική υποστήριξη.
  • Η Έκθεση Αφίσας, με θέμα: «ο 20ος αιώνας μέσα από τις διαφημίσεις στα περιοδικά του ΤΕΕ», που ετοίμασαν και παρουσιάζουν οι υπηρεσίες του ΤΕΕ, με δωρεάν είσοδο έως 31 Ιανουαρίου 2019 στο χώρο της Βιβλιοθήκης ΤΕΕ. Η έκθεση λειτουργεί στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η έκθεση βασίζεται στα τεκμήρια που έχουν ψηφιοποιηθεί και διατίθενται με ελεύθερη πρόσβαση στη διεύθυνση http://teediaf.omeka.net όπου φιλοξενείται βάση δεδομένων που δημιούργησε η Βιβλιοθήκη του ΤΕΕ με την ονομασία «Διαφημίσεις σε ελληνικά τεχνικά περιοδικά», η οποία περιλαμβάνει περίπου 3.000 διαφημίσεις από τα περιοδικά Έργα, Τεχνικά Χρονικά και Ενημερωτικό Δελτίο ΤΕΕ.

«Αναβαθμίζουμε τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης του ΤΕΕ, με νέες καινοτόμες υπηρεσίες και δυναμικές συνεργασίες, που στόχο έχουν να γίνουν πόλος έλξης και να προσφέρουν σύγχρονες και χρήσιμες υπηρεσίες για το επιστημονικό και επαγγελματικό έργο των μηχανικών», τόνισε σχετικά ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. «Η διαρκής αναβάθμιση του επιστημονικού ρόλου του ΤΕΕ αποτελεί σταθερό σκοπό μας και βρίσκεται στο κέντρο των δραστηριοτήτων μας τα τελευταία χρόνια, ώστε να προσφέρουμε υπηρεσίες και εφαρμογές χρήσιμες και αντάξιες του επιστημονικού και επαγγελματικού έργου των μηχανικών, να τις γνωρίζουν, να τις επισκέπτονται και να τις χρησιμοποιούν συστηματικά.»