Search
Close this search box.

To ΤΕΕ/ΤΚΜ στηρίζει τη θέσπιση Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

Τη θερμή υποστήριξή του στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που αφορά στη διεξαγωγή των πρώτων Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας “Elevate Greece”, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, εκφράζει το ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Το ΤΕΕ/ΤΚΜ και ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Τσακούμης, με έγγραφό του προς τον Υφυπουργό  Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα εξέφρασε την πρόθεση του Επιμελητηρίου να συμπεριληφθεί στους υποστηρικτές του θεσμού και να συμμετάσχει στην προώθηση-προβολή του καθώς και στις διαδικασίες οργάνωσης, στο πλαίσιο των ενεργειών που θα συναποφασισθούν με τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΕΕ/ΤΚΜ με τη Μόνιμη Επιτροπή Ανταγωνιστικότητας-Επιχειρηματικότητας-Καινοτομίας από την πρώτη στιγμή στήριξε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης, καταθέτοντας ολοκληρωμένες προτάσεις για τη βελτίωσή της, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ΜΕ στις 22-12-2020, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στις εν λόγω προτάσεις, αναφέρθηκε η ανάγκη θέσπισης, σε ετήσια βάση των σχετικών βραβείων, ενώ προτάθηκε η διοργάνωση της εκδήλωσης απονομής τους να πραγματοποιείται στο πλαίσιο διεξαγωγής της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με την εκδήλωση απονομής των βραβείων, το ΤΕΕ/ΤΚΜ προτείνει στο έγγραφο που απέστειλε στον κ. Δήμα, να λαμβάνει χώρα και το ετήσιο συνέδριο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, όπου μεταξύ των άλλων θα παρουσιάζεται ο ετήσιος απολογισμός και προγραμματισμός του «Elevate Greece».