Search
Close this search box.

Πράσινο Ταμείο: “Ναι” στη χρηματοδότηση για το Πάρκο Μνήμης στην πλατεία Ελευθερίας

Tη χρηματοδότηση του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης της πλατείας Ελευθερίας σε «Πλατεία Μνήμης» για το εβραϊκό Ολοκαύτωμα, αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου σε συνεδρίασή του.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα του δήμου Θεσσαλονίκης για αύξηση του ποσού χρηματοδότησης και μέχρι το ποσό του συνολικού προϋπολογισμού: 8.500.000 €, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1 του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για το έτος 2024.

Η εκάστοτε πληρωμή θα γίνεται σύμφωνα με την πρόοδο υλοποίησης του έργου, ακολουθώντας τον Οδηγό Διαχείρισης του Χρηματοδοτικού Προγράμματος: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» και τον πίνακα δικαιολογητικών πληρωμής των δαπανών έργων.

Στην ίδια συνεδρίαση το Πράσινο Ταμείο αποφάσισε την έκτακτη χρηματοδότηση 14 δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας που υπέστησαν καταστροφές σε δημόσιους χώρους από την κακοκαιρία “Daniel”.

Η χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 12.549.100 ευρώ θα κατανεμηθεί ανά δήμο και θα αφορά σε υλοποίηση έργων αποκατάστασης κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου.

Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο προκειμένου να δημιουργηθεί ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα αποκατάστασης κατεστραμμένου δημόσιου χώρου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1 του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για το έτος 2024.