Search
Close this search box.

Δίνουμε μαζί τη μάχη για τον κορωνοϊό

Δίνουμε μαζί τη μάχη για τον κορωνοϊό

Όταν αρχικά σε δύο νομούς της γεωγραφικής δικαιοδοσίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ και έπειτα σε πανελλαδικό επίπεδο, τα επιδημιολογικά δεδομένα οδηγούν στην επιβολή lockdown που θα αφήσει οικονομικές επιπτώσεις με χρονική έκταση αναμφίβολα μεγαλύτερη του ίδιου του lockdown, οφείλουμε όλοι να γίνουμε αυστηρότεροι έναντι όλων:
Ως πολίτες έναντι του εαυτού μας, καθιστώντας την τήρηση των μέτρων προστασίας έναντι του ιού αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς μας, αλλά και έναντι της Πολιτείας, για κάθε αβλεψία, ή καθυστέρηση, όταν τέτοιες παρατηρούνται.
Ως γονείς έναντι των παιδιών μας και γενικά των νεότερων, όταν βλέπουμε τη νεανική τους φύση να τους οδηγεί σε απερίσκεπτες συμπεριφορές που -εν προκειμένω- μπορεί να έχουν μεγάλο κόστος.
Ως επιστήμονες και επαγγελματίες, έναντι όλων όσων με τη στάση τους, είτε αυτή πηγάζει σε αδιαφορία, είτε σε αντικοινωνική στρεβλή αντίληψη της επαναστατικότητας, συμβάλλουν στην αύξηση της πιθανότητας επιδείνωσης της υγειονομικής κρίσης, οδηγώντας σε βεβαιότητα επιδείνωσης της οικονομικής κρίσης.
Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε και να κερδίσουμε -ο καθένας ως άτομο και όλοι μαζί ως σύνολο- τη “μάχη” της διαφυγής από τη μέγγενη του κορονοϊού. Οι θεσμικοί φορείς, είμαστε παρόντες, για να δώσουμε παράλληλα και στη συνέχεια την άλλη “μάχη”, της διαμόρφωσης προϋποθέσεων στήριξης του κλάδου και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων.
Τώρα όμως, οφείλουμε να νικήσουμε τον εχθρό που απειλεί την υγεία όλων μας.