Search
Close this search box.

Καταλύτης το Thess INTEC για την παραγωγική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης

Καταλύτης το Thess INTEC για την παραγωγική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης

Με ένα “επιτέλους” πορευόμαστε…
Αλλά δεν είναι αρκετό, κι ας είναι σίγουρα καλύτερο από το “αποκλείεται” που μας είχε γίνει συνήθεια επί δεκαετίες στη Θεσσαλονίκη, για κάθε μεγάλο έργο ή εγχείρημα που ακούγαμε ως υπόσχεση, ή ακόμα και αφού ξεκινούσε.
Τα τελευταία χρόνια, λέμε αρκετά “επιτέλους”, αλλά όχι ακόμα εκείνα που θα συνοδεύσουν την ολοκλήρωση ενός έργου. Όπως αυτό που θα πούμε, για παράδειγμα, όταν μπει σε κανονική λειτουργία ο βασικός κορμός του Μετρό.
Έστω κι έτσι, σίγουρα αξίζει το “επιτέλους” για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για το Thess INTEC, ενός εμβληματικού έργου για τη σύνθεση δυνάμεων στην πόλη, καθώς μετέχουν σ` αυτό τα τρία Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ και Διεθνές), το ΕΚΕΤΑ και φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα .
Το μεγάλο στοίχημα, είναι η έκδοση το ΠΔ να λειτουργήσει σαν την πιστολιά του αφέτη, για να τρέξει αυτό το project με την ταχύτητα που συνάδει με τη διασφάλιση της χρηματοδότησης της πρώτης φάσης, με 20 εκατομμύρια ευρώ από ιδιωτικά κεφάλαια και 35 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Για τη Θεσσαλονίκη που θέλει να αποκτήσει μια νέα παραγωγική ταυτότητα, το Thess Intec μπορει να λειτουργήσει καταλυτικά, καθώς αναμένεται να φέρει επενδύσεις άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος δεκαετίας, δημιουργώντας 7.000 νέες θέσεις εργασίας στην πλήρη ανάπτυξή του και αυξάνοντας κατά 2% το ΑΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας.
Είναι καιρός να δούμε κάτι να “τρέχει” χωρίς διαλείμματα. Επιτέλους…