Search
Close this search box.

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, Χρόνια Πολλά!

Ως μηχανικοί, που υπηρετούμε τις εφαρμοσμένες επιστήμες, έχουμε διαρκή στόχο και χρέος να κοιτάμε μπροστά και να συμβάλουμε στην παραγωγή έργων και αποτελεσμάτων που θα μας κάνουν υπερήφανους για το παρόν και το μέλλον.

Ως Έλληνες, όμως, τις ημέρες που έρχονται, αξίζει να αφήσουμε για λίγο στην άκρη τους προβληματισμούς, τους στόχους και τα σχέδιά μας. Να επιτρέψουμε να μας συνεπάρει το ένδοξο παρελθόν, της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό, υπό το βλέμμα του Πολιούχου της Αγίου Δημητρίου, αλλά και της Εποποιίας του 1940!

Να βιώσουμε ακόμα πιο ενεργά την υπερηφάνεια της καταγωγής μας, τιμώντας όλες και όλους Εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να έχουμε εμείς ένα καλύτερο παρόν και τη δυνατότητα να κάνουμε σχέδια για το μέλλον.

Να κλίνουμε το γόνυ με ταπεινότητα έναντι της Ιστορίας μας, αλλά και εκείνων που την έγραψαν, με ηρωικά επιτεύγματα, που φαντάζουν τεράστια μπροστά σε κάθε μεταγενέστερο ή σύγχρονο επίτευγμα των δικών μας γενεών.

Και με την ευχή να σταθούμε αντάξιοι του χρέους μας προς Εκείνους, να παραδώσουμε μια καλύτερη πατρίδα στις επόμενες γενιές. Ένα χρέος που μοιάζει μεγάλο, μα είναι ελάχιστο μπροστά στο τίμημα που κατέβαλαν οι προηγούμενες γενιές, εκπληρώνοντας το δικό τους χρέος προς εμάς…

Χρόνια Πολλά Θεσσαλονίκη!

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!