Search
Close this search box.

Ξεκινάμε έρευνα για το επάγγελμά μας στην Κεντρική Μακεδονία

Ξεκινάμε έρευνα για το επάγγελμά μας στην Κεντρική Μακεδονία

Διαχρονικά το ΤΕΕ/ΤΚΜ επιθυμεί να διατηρεί μια σχέση αμφίδρομη με τα μέλη του, ώστε μέσα από τα δικά τους μάτια, τις εμπειρίες τους και τις απόψεις τους, να αντλεί στοιχεία που βοηθούν τον φορέα να οργανώνει τον δικό του προγραμματισμό και τις υπηρεσίες που παρέχει, κατά τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.
Η μελέτη “Μηχανικοί και Επιχειρηματικότητα” ήταν μια τέτοια προσπάθεια και τώρα βρισκόμαστε κοντά στην αφετηρία μιας ακόμα σημαντικής πρωτοβουλίας.
Αναφέρομαι στη μεγάλη έρευνα που θα πραγματοποιήσει το ΤΕΕ/ΤΚΜ διασφαλίζοντας την ανωνυμία κατά την καταχώρηση και επεξεργασία των απαντήσεων στα ερωτηματολόγια που θα λάβετε, σε μια προσπάθεια, με τη συμμετοχή όλων μας, να «χαρτογραφήσουμε» το παρόν και το μέλλον του επαγγέλματος του μηχανικού στην Περιφέρειά μας.
Ξέρουμε πόσοι είμαστε σήμερα οι Μηχανικοί στην Κεντρική Μακεδονία.
Όμως είναι σημαντικό να καταγραφούν με ακρίβεια και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δραστηριότητάς μας μέσα από την εμπειρία και οπτική καθενός εξ` ημών. Σε ποιους τομείς παλεύουμε για να κάνουμε τη διαφορά του χθες από το αύριο; Πόσο καλά γνωρίζουν οι Μηχανικοί της περιφέρειάς μας τα εργαλεία που θέτει το ΤΕΕ/ΤΚΜ και εν γένει το ΤΕΕ, στη διάθεσή τους; Πως αντιλαμβάνονται οι ίδιοι οι συνάδελφοι τις συνθήκες άσκησης του επαγγέλματος στην Κεντρική Μακεδονία; Πόσο ικανοποιημένοι αισθάνονται και ποια προβλήματα προτάσσουν;
Υπό μια έννοια, τα αποτελέσματα της έρευνας θα αντανακλούν και την πραγματικότητα στην Ελλάδα συνολικά, αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η Κεντρική Μακεδονία έχει το προνόμιο να αποτελεί σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, μια μικρογραφία του συνόλου της χώρας.
Πολύ σύντομα, το σχετικό ερωτηματολόγιο, θα σταλεί ηλεκτρονικά σε όλους σας και η σημασία της συμμετοχής στη συγκεκριμένη έρευνα είναι αυταπόδεικτη και εύκολα αντιληπτή απ` όλους μας. Μην αγνοήσετε λοιπόν το email με το ερωτηματολόγιο ή ανατρέξτε στο site του ΤΕΕ/ΤΚΜ (https://tkm.tee.gr/) για να αναζητήσετε το σχετικό link.
Γιατί αυτή δεν θα είναι μια απλή στατιστική καταγραφή.
Θα είναι μια ουσιαστική απογραφή της απήχησης, της δυναμικής και της σημασίας του Μηχανικού, στον τόπο που ζει και προσφέρει…