Search
Close this search box.

Στενή συνεργασία του ΤΕΕ/ΤΚΜ με την τοπική αυτοδιοίκηση

Οι εκλογές τελείωσαν. Ως πολίτες κάναμε τις επιλογές μας, αλλά η επόμενη μέρα δεν έχει έρθει ακόμα για όλους, καθώς η θητεία, για του νεοεκλεγμένους Περιφερειάρχες και Δημάρχους ξεκινάει στην αρχή του επόμενου έτους.
Για όσους και όσες επανεξελέγησαν μπορούμε να πούμε ότι εξασφαλίζεται η διοικητική συνέχεια, ενώ στις περιπτώσεις που έχουμε εκλογή νέων διοικήσεων μεσολαβεί κάτι περισσότερο από ένα δίμηνο, μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων τους.
Ο χρόνος αυτός δεν μπορεί να πάει χαμένος. Με «ανοιχτά» τα χρηματοδοτικά εργαλεία της τρέχουσας περιόδου αλλά και πολλά μέτωπα, δεν υπάρχουν περιθώρια για “να κατεβάσουμε τα μολύβια”, ούτε λόγω απογοήτευσης, ούτε λόγω καλής προαίρεσης, για τη μη δημιουργία τετελεσμένων που θα δεσμεύουν την επόμενη διοίκηση.
Εμείς στο ΤΕΕ/ΤΚΜ θα συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία με τους «παλιούς» και θα ξεκινήσουμε εξίσου στενή συνεργασία με τους «καινούργιους».
Ιδιαίτερα στα θέματα της ανάπτυξης που συμβαδίζει με τη βιωσιμότητα. Ιδιαίτερα στα θέματα της θωράκισης απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα και στις φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές.
Ιδιαίτερα τώρα, ενόψει του Συνεδρίου μας, τον Μάρτιο του 2024, για μια «Κλιματικά ουδέτερη, ανθεκτική και έξυπνη Κεντρική Μακεδονία».