Search
Close this search box.

Στόχος η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του ΤΕΕ, στις 19 Μαΐου

Στόχος η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του ΤΕΕ, στις 19 Μαΐου

Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!
Επιστρέφοντας από την ανάπαυλα της πασχαλινής περιόδου, μένουν λίγες ημέρες ως τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου, στις 19 Μαΐου.
Φέτος οι εκλογές μας σηματοδοτούν την πρώτη χρονιά της δεύτερης εκατονταετηρίδας του Οργανισμού μας.
Ενός Οργανισμού με  τον εξαιρετικά καίριο στόχο “ προαγωγή της επιστήμης, της τεχνικής και της τεχνολογίας και αξιοποίησή τους για την αυτοδύναμη οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξης της Χώρας”,  που τον υπηρέτησε αυτά τα πρώτα 100 χρόνια, με όλες τις δυνάμεις του και κυρίως τη γνώση και την εμπειρία των χιλιάδων μηχανικών μελών του. Και συνεχίζει.
Ενός ζωντανού, δραστήριου,  μοναδικού Οργανισμού που – όχι από τύχη αλλά από επιλογή – έχουμε την χαρά και την τιμή να είμαστε μέλη του.
Που όπως  κάθε ζων οργανισμός κινδυνεύει από την έλλειψη τροφής. Την απομάκρυνση δηλαδή των μελών του, τη μη προσέλευση και τη διστακτικότητα των νέων ανθρώπων, την αποστασιοποίηση των παλαιότερων. Τη δημιουργία τελικά μιας κλειστής ομάδας συμμετεχόντων, που θα έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση από τα φλέγοντα θέματα της κοινωνίας και τα προβλήματα του κλάδου, την αδυναμία συγκρότησης σύγχρονου λόγου και παραγωγής αποτελέσματος, την αναποτελεσματικότητα στο να πείσει.
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Η συμμετοχή μας στις εκλογές δεν είναι η μόνη αλλά είναι η σημαντικότερη μορφή συμμετοχής σε έναν δημοκρατικό φορέα, όπως το ΤΕΕ
Γι` αυτό, ως τις 19 Μαΐου ας φροντίσουμε να έχουμε προγραμματίσει έτσι τις δραστηριότητές μας, επαγγελματικές, κοινωνικές, οικογενειακές, ώστε να εξασφαλίσουμε τον χρόνο να συμμετέχουμε. Άλλωστε μπορούμε να ψηφίσουμε σε όλες τις πόλεις της Επικράτειας και μάλιστα σε κεντρικά σημεία.
Ώστε στις 20 Μαΐου, εκτός από την περηφάνια των μελών του μεγαλύτερου φορέα της Ελλάδας να έχουμε και αυτή της μεγάλης συμμετοχής.