Search
Close this search box.

Νέος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, ο Ηλίας Περτζινίδης

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η μαζική συμμετοχή των μηχανικών στις εκλογές του ΤΕΕ έδωσε ένα σαφές μήνυμα σε όλους μας και εξέφρασε την επιθυμία τους για ένα ενεργό και δυνατό ΤΕΕ, το οποίο θα ασχολείται με τα προβλήματά τους, θα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στη δια βίου επιμόρφωσή τους και παράλληλα θα βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία, συμμετέχοντας σε κοινές δράσεις και κάνοντας προτάσεις.

Χρέος μας είναι να ξεφύγουμε από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και υιοθετώντας νέες πολιτικές να «ανοίξουμε» το ΤΕΕ/ΤΚΜ στο κοινωνικό σύνολο και των επτά Νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντας το έναυσμα για τη δημιουργία μιας υγιούς και αμφίδρομης σχέσης με τους πολίτες, που νομοτελειακά θα οδηγήσει σε γόνιμες προτάσεις για τη βελτίωση του περιβάλλοντος που ζούμε και εργαζόμαστε.

Οι Έλληνες μηχανικοί αποτελούμε καταλυτικό παράγοντα στην ανάπτυξη της χώρας και το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με έργα. Η Ελλάδα όπως παρατηρούμε καθημερινά αλλάζει πρόσωπο προς το καλύτερο. Μεγάλα τεχνικά έργα κατασκευάζονται, κάποια από τα οποία αποτελούν μοναδικά δείγματα αρχιτεκτονικής, και γενικά η χώρα κινείται με γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης. Το ΤΕΕ/ΤΚΜ ανταποκρίνεται πλήρως στα νέα δεδομένα και στις σύγχρονες επαγγελματικές απαιτήσεις, αφουγκράζεται συνεχώς τον παλμό της αγοράς και καταθέτει προτάσεις, με κύριο στόχο την αναβάθμιση του επαγγέλματος του μηχανικού και τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος μέσα στο οποίο θα μπορέσει να εργαστεί χωρίς εκπτώσεις και εξωθεσμικές πιέσεις.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο τους και να τους διαβεβαιώσω ότι θα εργαστώ άοκνα για να λάβει ο επιστήμονας μηχανικός το ρόλο και τη θέση που του αρμόζει στην κοινωνία.