Search
Close this search box.

Θέσεις και Προτάσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ για το Νομοσχέδιο “Κίνητρα Ανάπτυξης Επιχειρήσεων”

Θέσεις και Προτάσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ για το Νομοσχέδιο “Κίνητρα Ανάπτυξης Επιχειρήσεων”

Με υπόμνημα θέσεων και προτάσεων που εστάλη στον Υπουργό Οικονομίας κ. Χρήστο Σταϊκούρα, συμμετέχει το ΤΕΕ/ΤΚΜ, στη διαβούλευση επί του Σχεδίου Νόμου “Κίνητρα Ανάπτυξης Επιχειρήσεων”.

Στην επιστολή ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης αναφερόμενος στους στόχους του υπομνήματος που ενέκρινε η Δ.Ε. του Τμήματος μετά από εισήγηση της Μ.Ε. Επιχειρηματικότητας , Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας, τονίζει την πρόθεση του ΤΕΕ/ΤΚΜ να συμβάλει θετικά στη διαμόρφωση ενός ευέλικτου και ελκυστικού θεσμικού πλαισίου, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στην εισαγωγή του υπομνήματος, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η “ανάγκη μεγέθυνσης των επιχειρήσεων, προϋποθέτει, πέρα από τη θέσπιση κινήτρων, την ύπαρξη επιχειρηματικής παιδείας και κουλτούρας συνεργατικής οικονομίας και δικτύωσης, τόσο σε επίπεδο επιχειρήσεων, αλλά και σε επίπεδο φορέων”.

Προτείνεται δε η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, με στόχο την υιοθέτηση μιας συνολικότερης στρατηγικής προς αυτή την κατεύθυνση που δεν θα περιορίζεται στη λογική αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ 2021-2027 και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ.

Δείτε ολόκληρο το υπόμνημα ΕΔΩ