Search
Close this search box.

Ικανοποίηση του ΤΕΕ/ΤΚΜ από τη δέσμευση για νέο κολυμβητήριο στη Δυτική Θεσσαλονίκη

kolymbitirio-300x188

Ένα καινούριο κολυμβητήριο πρόκειται να δημιουργηθεί στη Δυτική Θεσσαλονίκη όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη ομιλία του στο Παλαί ντε Σπορ (18/5), με τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Άκη Σκέρτσο να ανακοινώνει λεπτομέρειες κατά την τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» της ΔΕΘ την περασμένη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε η ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της κατασκευής μεγάλου βιοκλιματικού κολυμβητικού συγκροτήματος και αστικών αναπλάσεων στο π. Στρατόπεδο «Μ. Αλέξανδρος» στη Δ.Κ. Αμπελοκήπων.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής για το Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και για τη Δυτική Θεσσαλονίκη που διεκδικούν επί έτη ο οικείος Δήμος και οι τοπικοί φορείς, με την υποστήριξη και του ΤΕΕ/ΤΚΜ που είχε αποστείλει σχετικό έγγραφο στο Γραφείο του Πρωθυπουργού (βλ. ΕΔΩ)

Το έργο θα είναι η πρώτη μεγάλη και σημαντική παρέμβαση της Ελληνικής πολιτείας στις αθλητικές υποδομές της Θεσσαλονίκης μετά από 50 χρόνια και η κατασκευή αυτού του υπερτοπικής σημασίας κολυμβητικού συγκροτήματος θα εξυπηρετεί, για τα αθλήματα του υγρού στίβου, όχι μόνο τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας. Θα είναι το μοναδικό πλήρες και λειτουργικό κολυμβητικό συγκρότημα της πόλης στο οποίο θα μπορούν να διεξαχθούν διεθνείς αγώνες και  για την κατασκευή του κολυμβητικού συγκροτήματος υπάρχει εξασφαλισμένος χώρος χωρίς ιδιοκτησιακά προβλήματα.

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο κτηριολογικό πρόγραμμα, θα εξυπηρετεί τα τέσσερα αθλήματα του υγρού στίβου. Συγκροτείται από κλειστούς και ανοικτούς χώρους κολύμβησης και συγκεκριμένα από:

  • κλειστή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων (25,00 x 50,00 μ.) με κερκίδες για 1.250 περίπου θεατές για τα αθλήματα της κολύμβησης, της συγχρονισμένης κολύμβησης, της υδατοσφαίρισης και των καταδύσεων
  • κλειστή πισίνα εκμάθησης για παιδιά (10,00 x 12,50 μ.),
  • ανοικτή πισίνα (25,00 x 33,00 μ.) με κερκίδες για περίπου 450 θεατές για τα αθλήματα της κολύμβησης, της συγχρονισμένης κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης.

Επίσης, θα είναι το μοναδικό κλειστό κολυμβητήριο της Βόρειας Ελλάδος με βατήρα καταδύσεων 10 μ. Η εγκατάσταση θα περιλαμβάνει όλους τους απαιτούμενους χώρους για την εξυπηρέτηση των αθλούμενων, των θεατών και των δημοσιογράφων. Σε όλους τους χώρους προβλέπεται η δυνατότητα πρόσβασης και χρήσης για ΑΜΕΑ.