Search
Close this search box.

Νέα πρόσκληση εγγραφής για βεβαιώσεις και αυτοψίες σε σταθμούς ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ από το ΤΕΕ

Νέα πρόσκληση εγγραφής για βεβαιώσεις και αυτοψίες σε σταθμούς ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ από το ΤΕΕ

Το ΤΕΕ σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 20 του Ν. 4736/2020 (ΦΕΚ Α’ 200 / 20.10.2020) συγκροτεί τη 2η έκδοση του καταλόγου διπλωματούχων μηχανικών μελών του, υποψηφίων για την έκδοση βεβαιώσεων ολοκλήρωσης εργασιών και τη διενέργεια αυτοψιών σε σταθμούς παραγωγής ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αφορά αποκλειστικά και μόνο σε νέες αιτήσεις για την ενσωμάτωση νέων υποψηφίων για τη διενέργεια αυτοψιών.

Μέλη του ΤΕΕ που έχουν ήδη υποβάλλει αιτήσεις δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση.

Ο κατάλογος, που επικαιροποιείται κάθε τρείς (3) μήνες περιλαμβάνει τους υποψήφιους μηχανικούς, με συναφή το αντικείμενο ειδικότητα, που πληρούν τα κριτήρια όπως αυτά καθορίστηκαν με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής κατά αλφαβητική σειρά ανά Περιφερειακή Ενότητα σε όλη την επικράτεια.

Τα μέλη του ΤΕΕ που εντάσσονται στον κατάλογο και τους ανατίθεται έργο σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, από ενδιαφερόμενους κατόχους σταθμούς παραγωγής ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, θα συντάσσουν έκθεση αυτοψίας σχετικά με την ολοκλήρωση ή μη της εγκατάστασης του σταθμού, που θα συνοδεύει δήλωση με την οποία θα πρέπει να βεβαιώνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εγκατάστασης του έργου.

Η δήλωση, συνοδευόμενη από την έκθεση αυτοψίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, θα κατατίθεται από τους ενδιαφερόμενους κατόχους σταθμών ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ στον αρμόδιο διαχειριστή μαζί με τη δήλωση ετοιμότητας για τη σύνδεση του σταθμού με το δίκτυο ή το σύστημα.

Η αίτηση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπου χρειάζεται, θα υποβάλλεται στο TEE για το Γραφείο Εκπροσωπήσεων ως συνημμένο/συνημμένα σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο/αρχεία pdf), στο Email: ekprosopisis@central.tee.gr

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι την Πέμπτη 18/2/2021

Κάθε διπλωματούχος μηχανικός έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση μόνον για μια Περιφερειακή Ενότητα λαμβάνοντας υπόψη είτε τη δ/νση μόνιμης κατοικίας του είτε τη δ/νση επαγγελματικής του έδρας.

Δείτε τη διαδικασία ΕΔΩ

Το έντυπο της αίτησης ΕΔΩ

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ