Search
Close this search box.

Περισσότερα από 700 δενδρύλια φυτεύθηκαν στον Ζωολογικό Κήπο του Δήμου Θεσσαλονίκης

Περισσότερα από 700 δενδρύλια φυτεύθηκαν στον Ζωολογικό Κήπο του Δήμου Θεσσαλονίκης

Περισσότερα από 700 νέα δενδρύλια απέκτησε ο Ζωολογικός Κήπος του δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του προγράμματος δεντροφυτεύσεων που έχει ξεκινήσει η διοίκηση του δήμου.

Υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή του 5ου Συστήματος Προσκόπων Καλλιθέας φύτεψαν βελανιδιές, πεύκα και κουτσουπιές.

Στη δράση συμμετείχε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, καθώς και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας, Πρόδρομος Νικηφορίδης και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πρασίνου, Βασίλης Διαμαντάκης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, η διοίκηση ξεκίνησε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων καθώς η κατάσταση του πρασίνου στην πόλη δεν είναι καλή.

«Μέχρι να τελειώσει αυτή η φυτευτική περίοδος θα έχουμε φυτέψει σε 90 μέρες που είμαστε νέα δημοτική αρχή περίπου 2.500 νέα δέντρα. Προχωρήσαμε σε μία περιοχή που είχε το γνωστό πρόβλημα με το φλοιοφάγο να την αναδασώσουμε με περίπου 700 δέντρα, που έρχονται να προστεθούν σε αυτό το όμορφο περιαστικό δάσος, το οποίο κάποια στιγμή πρέπει να δούμε με τους όμορους δήμους, Πυλαίας – Χορτιάτη και Νεάπολης – Συκεών, το πώς θα το αξιοποιήσουμε και θα το αναδείξουμε», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στο ενδεχόμενο να παρουσιαστεί ξανά πρόβλημα με το φλοιοφάγο έντομο, ο κ. Αγγελούδης σημείωσε πως η επιλογή των δέντρων που φυτεύτηκαν έγινε από τη Διεύθυνση Δασών και τη Διεύθυνση Πρασίνου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σήμερα Πέμπτη, αναμένεται γίνει φύτευση 500 δέντρων στη νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί πως τα 700 δέντρα για το Ζωολογικό Κήπο προέρχονται από πρόγραμμα του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).