Search
Close this search box.

Τηλεδιάσκεψη του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ με τους Προέδρους των Μ.Ε.

Τηλεδιάσκεψη του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ με τους Προέδρους των Μ.Ε.

Με αντικείμενο συζήτησης τον απολογισμό δράσεων της έως τώρα θητείας και τον προγραμματισμό για τη συνέχεια, με αφορμή τη συμπλήρωση του μισού χρόνου της τρέχουσας θητείας, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μετά από πρόσκληση του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργου Τσακούμη, στους Προέδρους των Μόνιμων Επιτροπών του Τμήματος: Αρχιτεκτονικών Θεμάτων κ. Πρόδρομο Νικηφορίδη, Ενέργειας κ. Δημήτρη Κουσκουρίδη, Επαγγελματικών Θεμάτων και Τεχνικής Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Βλαχοδημητράκο, Έργων Υποδομής και Δικτύων κ. Γιώργο Χρίστογλου, Περιβάλλοντος κ. Άννα Μίχου, Χωροταξίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Ραΐδη, Ανταγωνιστικότητας-Επιχειρηματικότητας-Καινοτομίας κ. Γιάννη Τσιτσόπουλο.

Ο κ. Τσακούμης τόνισε ότι παρά τις αντιξοότητες που δημιούργησε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα η υγειονομική κρίση, οι Μόνιμες Επιτροπές, όπως και οι Ομάδες Εργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ, επέδειξαν αξιοσημείωτη παραγωγικότητα βοηθώντας σημαντικά στη διαμόρφωση θέσεων και παρεμβάσεων του Τμήματος σε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν είτε τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, είτε γενικότερα τις αναπτυξιακές προοπτικές της εθνικής οικονομίας και τη συμβολή των Μηχανικών στη διαμόρφωσή τους.

Τόνισε ακόμα, ότι η δραστηριότητα των Μόνιμων Επιτροπών είναι ένα σημαντικό κομμάτι της λειτουργίας του Τμήματος, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που συνοδεύεται από “πυκνό” νομοθετικό έργο σε μια σειρά θεμάτων που άπτονται των υποδομών, των κατασκευών εν γένει, της ενέργειας,  της καινοτομίας. Έτσι το ΤΕΕ/ΤΚΜ είναι παρόν σε κάθε διαβούλευση συμβάλλοντας στη βελτίωση των εφαρμοζόμενων πολιτικών, με προτάσεις επιστημονικά τεκμηριωμένες.

Δεν παρέλειψε δε να υπογραμμίσει τη συμβολή των ΜΕ στις επιμορφωτικές δράσεις του Τμήματος.

Οι Πρόεδροι των Μ.Ε. έκαναν μια σύντομη αποτίμηση των έως τώρα δραστηριοτήτων και παρέθεσαν τις τρέχουσες και μελλοντικές δράσεις, σημειώνοντας τη χρησιμότητα της συνάντησης για την αλληλοενημέρωση και την πιο αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των Επιτροπών που ούτως ή άλλως, αντιμετωπίζουν συχνά από κοινού τα ζητήματα.