Search
Close this search box.

Τρεις εκδηλώσεις του ΥΠΕΝ για θέματα αιχμής τη Δευτέρα και την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη

logo-ypen-300x154

Το επίκαιρο θέμα της Κλιματικής Ουδετερότητας είναι το αντικείμενο εκδήλωσης που οργανώνει η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, παρουσία του Γ.Γ. κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση -στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Πρόεδρος της “Α” του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Ηλίας Περτζινίδης – στοχεύει να αναδείξει και να υποστηρίξει την προσπάθεια των ελληνικών πόλεων στην επιτάχυνση του πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού τους αλλά και στην επίτευξη της βιωσιμότητας, της αποδοτικότητας και της ανθεκτικότητας τους.

Θα ακολουθήσει η βράβευση των κ.κ. Μαρίας Βασιλάκου και Χρύσας Νικολαΐδη, Μέλη του EU Mission Board της Αποστολής “100 climate neutral and smart cities by 2023, by and for the citizens”.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης ΕΔΩ

Το ΥΠΕΝ διοργανώνει ακόμα δύο εκδηλώσεις την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Μ.Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονίκη).

Στις 10:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση βράβευσης των ελληνικών πόλεων που βρέθηκαν στην κορυφή των εθνικών συμμετοχών στην Ευρωπαϊκή Εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού για τη βιώσιμη κινητικότητα, για τα έτη 2021 & 2022.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικόλαος Ταγαράς, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλης Γραφάκος, ο Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Πέτρος Βαρελίδης και ο Πρόεδρος της “Α” του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Ηλίας Περτζινίδης.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Στις 16:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την παρουσίαση του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Συμμαχία για την παρακολούθηση της μεταφοράς επικίνδυνων αποβλήτων- Monitoring coalition against trafficking of hazardous waste – MoniCoT».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει εκ μέρους του ΤΕΕ/ΤΚΜ ο Αντιπρόεδρος της ΔΕ κ. Μιχάλης Παπαστεργίου, ενώ εισήγηση θα παρουσιάσει η Πρόεδρος της ΜΕ Περιβάλλοντος του Τμήματος κ. Άννα Μίχου.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ