Search
Close this search box.

Άρχισαν οι εργασίες στο Ποσειδώνιο για την κατασκευή του 1ου υπαίθριου δημοτικού πάρκινγκ σε σύνολο 20 που θα δημιουργηθούν

Από την περιοχή του Ποσειδωνίου άρχισαν την περασμένη εβδομάδα τα έργα του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη διαμόρφωση συνολικά 20 υπαίθριων δημοτικών πάρκινγκ στις γειτονιές της πόλης, όπου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να σταθμεύουν δωρεάν τα αυτοκίνητά τους.

Στον χώρο που χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ πλησίον του Ποσειδωνίου και του Μεγάρου Μουσικής βρέθηκαν στις 26 Αυγούστου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας κ. Εφραίμ Κυριζίδης και ο τεχνικός σύμβουλος του Δημάρχου και μέλος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Δημήτρης Μήτρου, για να επιθεωρήσουν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο χώρος πάρκινγκ, που ήταν γεμάτος κακοτεχνίες και λακκούβες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται σημαντικά οι οδηγοί, πλέον αναβαθμίζεται με παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης, διαγράμμισης και φωτισμού.

«Με την παρέμβαση που κάνουμε προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες, προσφέρουμε ασφάλεια, ώστε οι πολίτες να μπορούν να χρησιμοποιούν τον χώρο 24 ώρες το 24ωρο. Η εικόνα θα είναι τελείως διαφορετική σε ένα σημείο της πόλης, για το οποίο όλοι όσοι ερχόμασταν είχαμε παράπονα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοινώνοντας παράλληλα ότι ο σχεδιασμός του Δήμου Θεσσαλονίκης προβλέπει πολλά ακόμη υπαίθρια πάρκινγκ σε όλες τις γειτονιές.

Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο του Δημάρχου, Δημήτρη Μήτρου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ προβλέπεται χρήση park and ride. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως εξήγησε ο κ. Μήτρου, θα τοποθετηθούν ποδηλατοστάσια σε χώρο πλησίον του Μεγάρου Μουσικής. «Οι πολίτες θα μπορούν να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στους χώρους πάρκινγκ που διαμορφώνονται και στη συνέχεια θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ποδήλατό τους στη νέα μεγάλη όδευση του ποδηλατόδρομου, που ξεκινάει από το Μέγαρο Μουσικής και καταλήγει στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό. Πρόκειται για μια όδευση έξι χιλιομέτρων», σημείωσε ο κ. Μήτρου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης ως ελεύθερα δημοτικά πάρκινγκ πρόκειται να διαμορφωθούν 20 χώροι, στους οποίους θα προσφέρονται περίπου 700 θέσεις στάθμευσης.