Search
Close this search box.

Έργα ύψους 165εκ. ευρώ στη Χαλκιδική από το Υπουργείο Υποδομών

Έργα συνολικού ύψους 165 εκ. ευρώ υλοποιούνται αυτήν την περίοδο στη Χαλκιδική, που αφορούν στην εύκολη πρόσβαση και υδροδότηση περιοχών που ήταν αντιμέτωπες με αυτά τα χρόνια προβλήματα.

Όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο επίσκεψης κλιμακίου της ΝΔ στην περιοχή, το έργο στο φράγμα Χαβρία θα έχει προσωρινό ανάδοχο σε τρεις μήνες και το έργο θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023. Αναφέρθηκε επίσης στο λεγόμενο «ορφανό χιλιόμετρο» στην Ποτίδαια όπου το έργο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στις αρχές Ιουνίου αλλά και στον οδικό άξονα Θέρμη- Γαλάτιστα που παραδίδεται πριν τη συμβατική υποχρέωση.

Τα έργα που «τρέχουν»:

-Αναβαθμίζεται ο οδικός άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, στο τμήμα Θέρμη – Γαλάτιστα. Ένα κομμάτι 12,5 χιλιομέτρων ιδιαίτερα προβληματικό και επικίνδυνο.

Ένα έργο που εκκρεμούσε από το 2010 και μέσα σε τρία χρόνια ωρίμασε και δημοπρατήθηκε. Και ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021 έχει παραδοθεί ένα σημαντικό μέρος του. Ενώ το σύνολο του έργου θα παραδοθεί ως το τέλος της χρονιάς.

-Μέσω του Προγράμματος Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας που δημοπρατείται άμεσα, διατίθενται επιπλέον 10 εκ. ευρώ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου σε όλο τον νομό

-Η βελτίωση του Λιμένα Νέου Μαρμαρά, ένα έργο με προϋπολογισμό 12 εκατ. ευρώ

-Το φράγμα Χαβρία. Ένα μεγάλο έργο ύδρευσης, μια επένδυση 85,4 εκατ. ευρώ που υλοποιείται μέσω ΣΔΙΤ και μπορεί να καλύψει μόνο του το 33% των συνολικών υδρευτικών και αρδευτικών αναγκών της Χαλκιδικής. Το έργο αναμένεται να έχει προσωρινό ανάδοχο το φθινόπωρο και κατόπιν θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

-Προχωρά η διαδικασία για την ωρίμανση των μελετών που αφορούν στο Φράγμα Πετρένια.

Στην ανοιχτή νομαρχιακή συνέλευση ΔΕΕΠ Χαλκιδικής της ΝΔ, συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δασών, κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, και οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βαγγέλης Λιάκος και κ. Ιωάννης Πασχαλίδης.