Search
Close this search box.

Αύριο η παρουσίαση του Fly Over από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών – το Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός 

Το σχέδιο αναβάθμισης της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, το Thessaloniki Fly Over, θα παρουσιάσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αύριο Παρασκευή 26 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, στο Mediterreanean Palace Hotel.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ήδη στη Θεσσαλονίκη τις προηγούμενες μέρες, δήλωσε σχετικά ότι οι διαδικασίες προετοιμασίας έτρεξαν ταχύτερα, τα χρονοδιαγράμματα ξεπεράστηκαν και έτσι, στις επόμενες ημέρες, θα περάσει από τη Διυπουργική Επιτροπή των ΣΔΙΤ, με στόχο στις αρχές Σεπτεμβρίου να υλοποιηθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού.

«Θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών μας και θα προσφέρει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο οδικής ασφάλειας. Το έργο είναι πρωτοποριακό. Για πρώτη φορά στην χώρα μας γίνεται ένα τέτοιο έργο», ανέφερε ο γενικός γραμματέας Υποδομών.

Πρόκειται για ένα οδικό έργο, ύψους επένδυσης 370 εκατ ευρώ.

Στα εργοτάξια του Μετρό ο Γ.Γ.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Αττικό Μετρό ΑΕ, κ. Νίκο Ταχιάο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό ΑΕ, κ. Νίκο Κουρέτα επισκέφτηκε και τα εργοτάξια του Μετρό.

Η επίσκεψή ξεκίνησε από το σταθμό Βενιζέλου όπου ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε για τις εργασίες που συντελούνται από τον κ. Ιωάννη Κανονίδη, Προϊστάμενο Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια μετέβη στον υπό κατασκευή σταθμό Αγίας Σοφίας και στο επίπεδο της αποβάθρας επιβιβάστηκε σε ειδικό βαγονέτο του Μετρό προκειμένου να επιθεωρήσει την εξέλιξη των εργασιών στις σήραγγες και το έργο της σιδηροδρομικής επιδομής στους σταθμούς Σιντριβάνι/Έκθεση, Πανεπιστήμιο, Παπάφη, Ευκλείδη, Φλέμινγκ και Ανάληψη. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό ΑΕ κ. Νίκος Κουρέτας τόνισε πως: «Στόχος της εταιρείας είναι η ολοκλήρωση της επιδομής ως το τέλος του καλοκαιριού.»

Μετά την ολοκλήρωση της επιθεώρησης ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία του έργου σημειώνοντας ότι «οι εργασίες εξελίσσονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει».