Search
Close this search box.

ΔΕΔΑ: Στη Β.Ελλάδα αρχίζει η υλοποίηση 5ετούς επενδυτικού προγράμματος

Ένα φιλόδοξο πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΔΑ που προβλέπει τη δημιουργία δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε 35 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας παρουσίασε η διευθύνουσα σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΔΑ Στεφανία Μωσσέ, μιλώντας στο 1ο Συνέδριο Ενέργειας της Ναυτεμπορικής με θέμα «Αλλαγή “τάσης” στην ενέργεια».

Όπως είπε πρόκειται για πόλεις που βρίσκονται στις πιο ψυχρές περιοχές της χώρας και έχουν αυξημένες ανάγκες για φθηνότερη και πιο ποιοτική θέρμανση.

Η α΄ φάση του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΔΑ ξεκινάει με τη δημοπράτηση, τον επόμενο μήνα, των μεγάλων έργων στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας, δίνοντας πρόσβαση στο φυσικό αέριο σε 18 πόλεις.

Το πρόγραμμα, που έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 172 εκατ. ευρώ, αφορά επέκταση δικτύων και συνδέσεις με οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές. Για τους οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές, τα τέλη σύνδεσης θα είναι δωρεάν.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα της ΔΕΔΑ, τα έργα επέκτασης των δικτύων στις τρεις πρώτες περιφέρειες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2021, ενώ οι συνδέσεις του προγράμματος θα γίνονται μέχρι και το καλοκαίρι του 2023.

Παράλληλα, προχωράει η β΄ φάση του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΔΑ με την ωρίμανση αντίστοιχων έργων στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Πελοποννήσου.