Search
Close this search box.

Hackathon για την Αστική Κινητικότητα στην περίοδο της πανδημίας

Το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. στο πλαίσιο του EIT Urban Mobility RIS Hub Greece, διοργανώνει Hackathon με τίτλο «Προκλήσεις κινητικότητας στην εποχή του COVID-19 σε αστικές περιοχές» σήμερα  Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, το οποίο θα παρακολουθήσουν φοιτητές και νέους επαγγελματίες προκειμένου να σχεδιάσουν, σε ομάδες, λύσεις για την αντιμετώπιση προκλήσεων στην κινητικότητα και τις μεταφορές που αναδύθηκαν την περίοδο της πανδημίας COVID-19.

Το EIT Urban Mobility RIS Hub Greece αποτελεί το σημείο επαφής της κοινότητας Urban Mobility του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Technology – ΕΙΤ) με το ελληνικό οικοσύστημα της αστικής κινητικότητας. Ο ρόλος του είναι:

  • η παροχή ενημέρωσης προς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αστική κινητικότητα προκειμένου να επωφεληθούν από τα προγράμματα ενίσχυσης ανταγωνιστικότητας που λειτουργεί και
  • η διασύνδεση των εμπλεκόμενων φορέων της αστικής κινητικότητας με τους πολίτες προκειμένου να συμμετέχουν σε δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο τον από κοινού σχεδιασμό λύσεων για την επίτευξη περισσότερο βιώσιμων πόλεων.

Στην διαμόρφωση του ελληνικού Hub στην αστική κινητικότητα συμμετέχουν οι εταίροι:

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε.,
Το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής, του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε.
Venture Stories Partners A.E.
καθώς επίσης και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών που αποτελεί μέλος της κοινότητας EIT Urban Mobility και συμμετέχει στο hub ως επιστημονικός σύμβουλος.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων κινητικότητας, η διοργάνωση του Hackathon θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεων μέσω κατάλληλης πλατφόρμας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση και τις θεματικές ενότητες στις οποίες θα διαγωνιστούν οι συμμετέχοντες μπορείτε να βρείτε στο επισυναπτόμενο ΕΔΩ