Search
Close this search box.

Εκδήλωση και συναντήσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ στο Κιλκίς

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου/Ιδιοκτησίας (ΗΤΚ)», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022, ώρα 18:30 από το ΤΕΕ/ΤΚΜ σε συνεργασία με την Μόνιμη Επιτροπή Επαγγελματικών Θεμάτων και Τεχνικής Παιδείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν δια ζώσης περίπου 45 συνάδελφοι από την περιοχή του Κιλκίς.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απεύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης, ο πρόεδρος της ΝΕ του Κιλκίς κ. Ιωάννης Δημητριάδης και ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Επαγγελματικών Θεμάτων & Τεχνικής Παιδείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ, κ. Κώστας Βλαχοδημητράκος. Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν, ο αντιπρόεδρος της ΔΕ ΤΕΕ/ΤΚΜ, κ. Μιχάλης Παπαστεργίου, ο κ. Μανώλης Μπελιμπασάκης, μέλος ΔΕ ΤΕΕ/ΤΚ καθώς και ο πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ, κ. Ηλίας Περτζινίδης.

Εισηγήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Αναστασία Μητρακάκη, ΠΜ, στέλεχος του τμήματος Επαγγελματικών Θεμάτων του ΤΕΕ/ΤΚΜ και μέλος της ΜΕ Επαγγελματικών Θεμάτων.  Η παρουσίαση συμπεριελάμβανε ανάλυση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου που αφορά στην ΗΤΚ αλλά και των αναμορφωτικών/τροποποιητικών διατάξεων που το αφορούν. Συγκεκριμένα διευκρινίστηκαν  θέματα όπως η πληρότητα, η διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής, με έμφαση σε συγκεκριμένα παραδείγματα εφαρμογής, οι προθεσμίες υποβολής, οι κυρώσεις σε περίπτωση υποτροπής η συμπλήρωσης αναληθών στοιχείων, και άλλα σχετικά ζητήματα.

Τόσο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όσο και μετά της ολοκλήρωση της παρουσίασης απαντήθηκαν ερωτήματα που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες, ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και δημόσιους υπαλλήλους, υπηρεσιών.

Εν κατακλείδι, η εν λόγω εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αποτέλεσε μια σημαντική προσπάθεια ενημέρωσης των συναδέλφων σχετικά με την ηλεκτρονική ταυτότητα αλλά και επίλυσης συχνών αλλά και πρακτικών ζητημάτων τα οποία συναντώνται κατά την εφαρμογή της στα κτίρια/ιδιοκτησίες.

Ο κ. Τσακούμης επικροτώντας τη μαζική συμμετοχή μηχανικών στην εκδήλωση, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι ένα μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη χώρα δυσχεραίνει την κατάσταση.

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς

Νωρίτερα, κλιμάκιο του ΤΕΕ/ΤΚΜ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής, Κ. Γεώργιο Τσακούμη, είχε συνάντηση στο Διοικητήριο με τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, κ. Ανδρέα Βεργίδη. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στον εκσυγχρονισμό υπηρεσιών για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών (όπως ψηφιοποίηση αρχείων κ.ά), αλλά και διαδικασιών που αφορούν στην ωρίμανση μελετών και την υλοποίηση έργων υποδομών, όπως της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ.κ. Γιώργος Τσακούμης και Μιχάλης Παπαστεργίου, αντίστοιχα, ο Πρόεδρος Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Ηλίας Περτσινίδης, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς- ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιάννης Δημητριάδης, τα μέλη κ. Κυριάκος Αναστασιάδης και κ. Χρήστος Γαβριηλίδης και ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς κ. Νίκος Γρηγοριάδης.