Search
Close this search box.

Επίσκεψη στο ΤΕΕ/ΤΚΜ του Υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιώργου Ορφανού

Επίσκεψη στο ΤΕΕ/ΤΚΜ  και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δ.Ε. του Τμήματος κ. Πάρι Μπίλλια πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Ορφανός.

Ο κ. Μπίλλιας, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Ορφανό και του παράθεσε τις απόψεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ για τα βασικά προβλήματα της Θεσσαλονίκης που έχει την εικόνα από το σχεδιασμό που είχε γίνει το 1917 ενώ κατέθεσε τις προτάσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ για την επόμενη μέρα, αναφερόμενος ιδιαίτερα στο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για την αναμόρφωση του Παραλιακού Μετώπου της Θεσσαλονίκης, από το Αγγελοχώρι ως το Καλοχώρι, που αποτέλεσε προϊόν της συνεργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το σύνολο των παράκτιων δήμων της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος τονίζοντας ότι δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού, άκουσε με προσοχή τον πρόεδρο της διοικούσας και συμφώνησε πως την επόμενη μέρα των εκλογών θα πρέπει να ξεκινήσει ο ανασχεδιασμός της πόλης.

“Ο πολεοδομικός ανασχεδιασμός, το παραλιακό μέτωπο και μια μεγάλη κυκλοφοριακή μελέτη που δεν έχει γίνει από το 1990 για τη Θεσσαλονίκη, αποτελούν βασικούς άξονες  στο πρόγραμμα μας”, είπε ο κ. Ορφανός. “Πρέπει να σχεδιάσουμε την πόλη και να την προετοιμάσουμε για τη λειτουργία του μετρό. Όταν θα παραδοθεί θα πρέπει να έχουμε τις λύσεις για να μην επιτρέψουμε να δημιουργηθούν προβλήματα. Το Τεχνικό Επιμελητήριο είναι ο χώρος στον οποίο ανδρώθηκα επαγγελματικά και θα υπάρχει άμεση συνεργασία. Είναι κάτι που το έχω τηρήσει όλα τα χρόνια από οποιαδήποτε θέση ευθύνης και αν έχω βρεθεί. Οι προτάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου είναι δομημένες, εφαρμόσιμες και ταυτίζονται με τις θέσεις και το σχέδιο για την αλλαγή της αστικής εικόνας της πόλης μας. Με αυτόν τον τρόπο θα οδηγήσουμε τη Θεσσαλονίκη στο μέλλον.”