Search
Close this search box.

Επίσκεψη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ στον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα

Τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα επισκέφθηκε  την περασμένη Δευτέρα η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΚΜ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Τσακούμη.

Ο κ. Τζιτζικώστας, επιφύλαξε θερμή υποδοχή στην αντιπροσωπεία του ΤΕΕ/ΤΚΜ, τονίζοντας ότι τιμά τον χώρο των μηχανικών – καθώς μάλιστα προέρχονται από τις τάξεις μας αρκετοί αντιπεριφερειάρχες- αλλά και τη συμβολή του Επιμελητηρίου ως θεσμικού τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας, στο οποίο πάντα υπολογίζει και η ΠΚΜ.

Αμφότερες οι πλευρές στάθηκαν στη δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα με την κρίση του Κορωνοϊού, αλλά και την αισιοδοξία πως το πρόβλημα θα ξεπεραστεί με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις, εφόσον το σύνολο της κοινωνίας, τηρήσει πιστά της οδηγίες και επιδείξουν όλοι -και σε ατομικό επίπεδο- την ψυχραιμία και την υπευθυνότητα που αρμόζει στις περιστάσεις.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων κ. Πάρι Μπίλλια, πρώην προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ που για πρώτη φορά υποδέχτηκε από το νέο του ρόλο στην Περιφέρεια μια αντιπροσωπεία του Τμήματος.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι αναπτυξιακοί στόχοι της Θεσσαλονίκης και της κεντρικής Μακεδονίας, έγινε αναφορά στα projects που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως της νέας ΔΕΘ και του Παραλιακού Μετώπου (στο οποίο είχε ιδιαίτερη συμβολή ως τώρα το ΤΕΕ/ΤΚΜ σε συνεργασία με την ΠΚΜ και τους παράκτιους Δήμους).

Συζητήθηκαν επίσης, οι εξελίξεις για τα έργα διασύνδεσης του ΟΛΘ με τα μεταφορικά δίκτυα, η ανάγκη για βελτίωση της οδικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τους γύρω νομούς, αλλά και η ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου σε περιοχές της περιφέρειας με ιδιαίτερη τουριστική κίνηση.

Επιβεβαιώθηκε επίσης, αμφίδρομα, η διάθεση να συνεχιστεί η ουσιαστική συμπόρευση που έχουν εδώ και χρόνια το ΤΕΕ/ΤΚΜ και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για τον αρτιότερο δυνατό σχεδιασμό και προγραμματισμό έργων και δράσεων για την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και την θωράκιση από κινδύνους που εντείνονται τα τελευταία χρόνια, λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Τσακούμης, δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες και την ικανοποίηση του ΤΕΕ/ΤΚΜ για τη υποστήριξη της ΠΚΜ, όσον αφορά την ένταξη προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, των προγραμμάτων του Τμήματος, για τη στήριξη ανέργων μηχανικών και την ανάσχεση του φαινομένου του brain drain στον κλάδο. Εξέφρασε δε την βεβαιότητα, ότι ανάλογη θα είναι και η αποτελεσματικότητα της σύμπραξης των δύο πλευρών σε αντίστοιχες μελλοντικές δράσεις.