Search
Close this search box.

Μηχανικοί, υποψήφιοι Βουλευτές εκλογικής περιφέρειας Χαλκιδικής

Ζέππου Μάρια, ΚΙΝΑΛ

Γεννήθηκα το 1985, κατάγομαι από το Νέο Μαρμαρά όπου ζω και εργάζομαι τα τελευταία χρόνια. Είμαι Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός και διατηρώ τεχνικό γραφείο στο Νέο Μαρμαρά.

Το 2017 εκλέχθηκα μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας και είμαι Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος της Χαλκιδικής.

Είμαι Υπεύθυνη Τουρισμού της Τοπικής Οργάνωσης Σιθωνίας του Κινήματος Αλλαγής. Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, συμμετείχα για πρώτη φορά και εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Σιθωνίας.

Είμαι σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών.

Έζησα αρκετά χρόνια στο εξωτερικό και επέστρεψα συνειδητά στην Ελλάδα, καθώς ήθελα να ζήσω και να δημιουργήσω την οικογένεια μου στον τόπο όπου μεγάλωσα.

Τόσκας Λάζαρος, ΣΥΡΙΖΑ

Γεννήθηκε στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής τον Απρίλιο του 1958.

Σπούδασε στη Σχολή Τεχνολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης και διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Χαλκιδικής. Ιδρυτικό μέλος και για πολλά χρόνια Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλης Παναγίας.

Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ 1982-84. Το 1985 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. Υποψήφιος βουλευτής συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ τον Μάιο του 1985. Υποψήφιος βουλευτής με τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου το 1989, 1990 & 1993. Ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Παναγίας το 1998 (49,5%) και το 2002. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παναγίας το 2007-2008.

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Χαλκιδικής και της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας. Μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μεγάλης Παναγίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Από το 1982 εργάζεται ως Πολιτικός Μηχανικός, ζει στην Μεγάλη Παναγία, είναι παντρεμένος με την Μαρία Τάσιου (Καθηγήτρια – Χημικό Μηχανικό) και έχουν 2 παιδιά. Τον Ηλία, πολιτικό μηχανικό και το Μιλτιάδη, φοιτητή Πολυτεχνείου.