Search
Close this search box.

Μηχανικοί, υποψήφιοι Βουλευτές εκλογικής περιφέρειας Σερρών

Βερτζώνης Εμμανουήλ, ΚΚΕ

Αρχιτέκτονας Μηχανικός, με έδρα της Σέρρες, αν και μέλος του ΔΣ Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αττικής. Έχει διαρκή παρουσία στα κοινά, ενώ το 2014 ήταν υποψήφιος σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Αμφίπολης.

 

Λεονταρίδης Θεόφιλος, ΝΔ

Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης γεννήθηκε στα Κ. Πορόϊα του νομού Σερρών από αγρότες γονείς.

Είναι πτυχιούχος της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Μηχανικό του Ελληνικού Στρατού, ενώ επαγγελματικά ως Πολιτικός Μηχανικός δραστηριοποιήθηκε στην ακριτική περιοχή της Σιντικής του νομού Σερρών.

Από το 1990 ως το 1996 υπηρέτησε ως Πρόεδρος της κοινότητας Κ. Ποροΐων, ενώ παράλληλα υπήρξε μέλος της ΝΟΔΕ Σερρών, αναλαμβάνοντας τομείς για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το 1996 εκλέχτηκε για πρώτη φορά Βουλευτής του νομού Σερρών, για να επανεκλεγεί το 2000 πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας. Το 2004  επανεκλέγεται, όπως επίσης το 2007 και το 2009, για πέμπτη  φορά Βουλευτής του νομού Σερρών. Το 2012 εκλέγεται εκ νέου στις εκλογές της 6ης Μαϊου και ξανά στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Διετέλεσε μέλος της διαρκούς επιτροπής της Βουλής

α) παραγωγής και εμπορίου, β) οικονομίας και οικονομικών, γ) κοινωνικών υποθέσεων, δ) αποτίμησης και τεχνολογίαςκαι, ε) απόδημου Ελληνισμού

Συμμετείχε στις ομάδες κοινοβουλευτικού έργου στους τομείς: Γεωργίας, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Τουρισμού, ΥΠΕΧΩΔΕ και Αθλητισμού.

Συμμετείχε σε forum του εσωτερικού και του εξωτερικού σε θέματα εθνικά, γεωργίας και σε θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της διασποράς

Τιμήθηκε στις ΗΠΑ και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντίων για τη συμβολή και το κοινοβουλευτικό του ενδιαφέρον σε θέματα του απόδημου Ελληνισμού.

Για την κοινοβουλευτική του δραστηριότητα εξελέγη από τους συναδέλφους του Βουλευτές όλης της επικράτειας Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος της Διαρκούς επιτροπής εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας τάξης και Δικαιοσύνης.

Διετέλεσε  Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας, Αν. Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Ν.Δ. και στην κυβέρνηση Σαμαρά Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο του Πρωτοδικείου Σερρών, Σοφία Σάββαρη, με την οποία έχουν αποκτήσει την κόρη τους Ραφαηλία.