Search
Close this search box.

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Βιώσιμης Κινητικότητας

Τα βραβεία EUROPEAN MOBILITY WEEK 2018, καθώς και το 7ο βραβείο για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα (ΣΒΑΚ), απένειμε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με την Καρδίτσα, να είναι η ελληνική πόλη που διακρίθηκε ανάμεσα στις επικρατέστερες υποψηφιότητες για το βραβείο των μικρότερων δήμων, ακόμα κι αν δεν το απέσπασε τελικά…

Η Λισαβόνα αναδείχθηκε νικήτρια του βραβείου EUROPEAN MOBILITY WEEK 2018 για τους μεγαλύτερους δήμους, ενώ το Lindau κέρδισε το βραβείο για τους μικρότερους δήμους, για το οποίο ήταν υποψήφια και η Καρδίτσα. Το 7ο βραβείο ΣΒΑΚ κέρδισε το ευρύτερο Μάντσεστερ.

Τα βραβεία EUROPEAN MOBILITY WEEK αναγνωρίζουν τις τοπικές αρχές που κρίθηκαν ότι διοργάνωσαν το πιο εντυπωσιακό σύνολο δραστηριοτήτων από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Τα βραβεία απονέμονται σε δύο κατηγορίες: ένα για τους δήμους με περισσότερους από 50.000 κατοίκους και ένα για μικρότερους δήμους, κάτω από το εν λόγω όριο.

 

Το βραβείο ΣΒΑΚ τιμά τοπικές και περιφερειακές αρχές για την αριστεία στον σχεδιασμό της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Το 7ο βραβείο ΣΒΑΚ επικεντρώθηκε στην πολυτροπικότητα, η οποία ορίζεται ως η χρήση διαφορετικών τρόπων μεταφοράς επιβατών ή εμπορευμάτων κατά τη διάρκεια της ίδιας ή για διαφορετικές διαδρομές.

Οι νικήτριες πόλεις επιλέχθηκαν από ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων στους τομείς της κινητικότητας και των μεταφορών και θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους από ένα διαφημιστικό βίντεο που θα προβάλλει τα επιτεύγματά τους. Η ισπανική πόλη Palencia ανακηρύχτηκε, επιπλέον, νικήτρια του Social Biking Challenge 2018, μιας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο να ενθαρρύνει την ποδηλασία ως βιώσιμη και υγιεινή επιλογή κινητικότητας.