Search
Close this search box.

Συνάντηση ΤΕΕ/ΤΚΜ-ΥΜΑΘ: “Συστράτευση για τα μεγάλα αναπτυξιακά εγχειρήματα”

Η αμοιβαία διάθεση στενής συνεργασίας στο πλαίσιο μιας συστράτευσης δυνάμεων που απαιτείται για να προχωρήσουν απρόσκοπτα και αποτελεσματικά τα μεγάλα αναπτυξιακά εγχειρήματα της Θεσσαλονίκης και της  Κεντρικής Μακεδονίας, επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση του Προεδρείου της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη.

Στη συνάντηση και στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο ο Πρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης, ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Παπαστεργίου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Φώτης Κουβουκλιώτης, καθώς και ο Πρόεδρος της “Α” του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Ηλίας Περτζινίδης.

Ψηλά στην “ατζέντα” της συζήτησης βρέθηκε το θέμα της Ανάπλασης της ΔΕΘ, με τον κ. Τσακούμη να επισημαίνει τη σημασία της εκ νέου εκπροσώπησης του ΤΕΕ/ΤΚΜ στο ΔΣ της Helexpo-ΔΕΘ και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία η Έκθεση θα είναι συνυφασμένη κυρίως με ένα μεγάλο τεχνικό έργο, στους πρωτεργάτες της προώθησης του οποίου συγκαταλέγεται το ΤΕΕ/ΤΚΜ. Και βέβαια, κοινή ήταν η θέση, πως δεν τίθεται θέμα μετακίνησης της ΔΕΘ.

Οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ/ΤΚΜ έθεσαν επίσης στον κ. Καλαφάτη, την ανάγκη αναβάθμισης του Τμήματος Μητροπολιτικού Σχεδιασμού, κατ` ελάχιστον σε Διεύθυνση, προκειμένου να έχει πιο ουσιαστική συμβολή στην επιτάχυνση της αντιμετώπισης θεμάτων που έχουν μητροπολιτικά χαρακτηριστικά για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ συμφωνήθηκε η τακτική επικοινωνία και συνεργασία για  επίσπευση σε όλα τα θέματα που πρόκειται να ενισχύσουν το αναπτυξιακό προφίλ της ευρύτερης περιοχής, όπως το έργο του Μετρό, η αναβάθμιση των συγκοινωνιών της πόλης, η ώθηση της διαμόρφωσης του Παραλιακού Μετώπου από το Καλοχώρι ως το Αγγελοχώρι.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης για την οδική σύνδεση της Έδεσσας με την Εγνατία Οδό, για το σιδηροδρομικό δίκτυο και τη σύνδεση του Λιμένος της Θεσσαλονίκης με τα δίκτυα μεταφορών.