Search
Close this search box.

Οι δήμαρχοι μερικών απ’ τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης …αγαπούν UK παρά το Brexit

Το Μιλάνο φιλοξενεί το φετινό συνέδριο του δικτύου Eurocities (Photo: Mariano Mantel)
Το Μιλάνο φιλοξενεί το φετινό συνέδριο του δικτύου Eurocities (Photo: Mariano Mantel)

“Παρά την ψήφο υπέρ του Brexit, βλέπουμε μέλλον στο ευρωπαϊκό πρότζεκτ για τις πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Όπως κι άλλα ευρωπαϊκά αστικά κέντρα, είναι κινητήριες δυνάμεις της οικονομίας, κέντρα γνώσης, καινοτομίας και αριστείας και παραδείγματα για το πώς η διαφοροποίηση και η ενσωμάτωση μπορούν να ευδοκιμήσουν ταυτόχρονα”: αυτά αναφέρονται στην ανοιχτή επιστολή που συνέταξαν και έστειλαν στους ηγέτες της ΕΕ 135 δήμαρχοι, μέλη του δικτύου Eurocities.

“Πολλοί city leaders στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι αποφασισμένοι να δείξουν ότι οι πόλεις τους είναι ανοιχτές για business και εμπόριο και ότι παραμένουν φιλόξενοι τόποι με ανοχή και διαφορετικότητα” προσθέτουν. Άλλωστε, υπερθεματίζει ο Daniel Termont, δήμαρχος της Γάνδης και πρόεδρος του δικτύου Eurocities, “οι περισσότερες μεγάλες πόλεις στο Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισαν  υπέρ της παραμονής τής χώρας […] Βλέπουν τους εαυτούς τους ώς μέρος της Ευρώπης. Θέλουμε να μείνουν στο δίκτυό μας και να δουλέψουμε μαζί στο μέλλον, ακόμη και αν δεν έχουν πρόσβαση στα πλήρη οφέλη της ιδιότητας του μέλους της ΕΕ”.

Στο δίκτυο μετέχουν 13  πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, του Εδιμβούργου και του Μπέρμιγχαμ. Στο τελευταίο, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας και ήταν ένα από τα έξι ιδρυτικά μέλη του Eurocities , το Brexit επικράτησε με διαφορά μόλις 3800 ψήφων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ