Search
Close this search box.

Φωτογράφησε την …ανανεώσιμη ενέργεια στην πόλη σου (και μπορεί να βγει παραέξω)

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) επεκτείνονται σε όλον τον κόσμο. Είτε το κίνητρο είναι η ενεργειακή ασφάλεια είτε η ενεργειακή εξοικονόμηση είτε η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είτε όλα αυτά μαζί, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: η μεγάλη ανάπτυξή τους από το Ρίο ντε Τζανέιρο μέχρι τη Μελβούρνη.

Η βρετανική εφημερίδα “Guardian” θέλει να δει …με τα ίδια της τα μάτια πώς τα πηγαίνουν οι πόλεις ανά τον κόσμο με τις ΑΠΕ.

“Ισως στον χώρο εργασίας σου έχει εγκατασταθεί μια ηλιακή οροφή. Ισως σε κάποιο τοπικό γήπεδο παράγεται ενέργεια από τις κινήσεις των αθλητών. Ή ίσως το γυμναστήριό σου έχει εγκαταστήσει κάποιο σύστημα που “αιχμαλωτίζει” την ενέργεια που παράγεται καθώς εσύ κάνεις διάδρομο. Μπορεί να ζεις στη Μελβούρνη, όπου στόχος είναι τα τραμ να κινούνται με τη δύναμη του ήλιου, προκειμένου οι ρύποι αερίων του θερμοκηπιου να μειωθούν κατά 80.000 τονους ετησίως. Είτε μεγάλο είτε μικρό, είτε λειτουργικό είτε αποτυχημένο, θέλουμε να δούμε τι συμβαίνει στην πόλη σου με τις ΑΠΕ” λέει πάνω-κάτω ο Guardian και ζητά από τους αναγνώστες του ανά τον κόσμο να κάνουν το “κλικ” που θα κάνει την πόλη τους γνωστή παραέξω.

Ως προθεσμία για την αποστολή των φωτογραφιών και των σύντομων ιστοριών που θα τις συνοδεύουν έχει οριστεί η 14η Φεβρουαρίου. Οι καλύτερες φωτογραφίες θα δημοσιευτούν  στο site του GuardianWitness.

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ