Search
Close this search box.

Τα αυτοοδηγούμενα θέλουν να πατήσουν …γκάζι, αλλά δεν υπάρχουν αρκετοί εξειδικευμένοι εργαζόμενοι για να τα αναπτύξουν;

Πηγή φωτογραφίας: Ed and Eddie

Ο αριθμός των εταιρειών που πειραματίζονται πάνω στην τεχνολογία των αυτοοοδηγούμενων αυτοκινήτων διαρκώς μεγαλώνει. Δυστυχώς όμως, δεν μεγαλώνει ανάλογα κι ο πληθυσμός των ανθρώπων, π.χ. μηχανικών, οι οποίοι/ες έχουν την απαιτούμενη εξειδίκευση για να εργαστούν πάνω σε τέτοιες τεχνολογίες, γεγονός που μπλοκάρει τη γοργή ανάπτυξή τους, σύμφωνα τουλάχιστον με το androidheadlines.com (εκτός από την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, εμείς μπορούμε να σκεφτούμε πολύ περισσότερους λόγους, που σχετίζονται με τους αλγόριθμους της τεχνητής νοημοσύνης πίσω από το τιμόνι των αυτοκινήτων αυτών).

Με τη ζήτηση για τέτοιες τεχνολογίες να αυξάνεται κατακόρυφα σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κίνα και η Νότια Κορέα, γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει επαρκής αριθμός εξειδικευμένων ανθρώπων για να ξεκινήσουν σχετικά προγράμματα έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής. Το να προγραμματίσεις ένα αυτοκίνητο να οδηγεί τόσο σε πολυσύχναστες αστικές περιοχές όσο και στην ύπαιθρο απαιτεί ασφαλώς σύνθετες ιδιότητες.

“Ο προγραμματισμός ενός τυπικού αυτοοδηγούμενου απαιτεί δεξιότητες όπως η μηχανική κινητήρων, η ειδικότητα στο λογισμικό, η στατιστική και οι πιθανότητες, η μηχανική μάθηση, τα μαθηματικά και πολλά ακόμη” σημείωσε ο David Silver,  ειδικός στον τομέα, σύμφωνα με τον οποίο “απλά δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στην γορά που μπορούν να δώσουν στις εταιρείες τη δυνατότητα να αναπτυχθούν όπως επιθυμούν”.

Κάποια χρόνια πριν, η ιδέα μη επανδρωμένων αυτοκινήτων με τουλάχιστον τέσσερις ρόδες να “πατούν” στους ίδιους δρόμους με τους ανθρώπους ακουγόταν απειλητική, απατηλή και τρομαχτική. Οταν η Google ανακοίνωσε ότι “βάζει μπροστά” σε αυτό το κομμάτι έγινε δαχτυλοδεικτούμενη -και όχι με την καλή έννοια. Κι όμως, παρά το γεγονός ότι τόσο οι υπέρμαχοι όσο και οι πολέμιοι των αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων έχουν τα επιχειρήματά τους, η στατιστική δικαιώνει τη Google, καθώς τα αυτοκίνητά της έχουν σημαντικά μικρότερη εμπλοκή σε ατυχήματα, σε σχέση με εκείνα που οδηγούν άνθρωποι.

Άρθρο με πληροφορίες από το androidheadlines.com

Διαβάστε περισσότερα για την έλλειψη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού για τον κλάδο ΕΔΩ