Search
Close this search box.

Newsletter Τεύχος 160









*|MC:SUBJECT|*




*|MC_PREVIEW_TEXT|*


newsletter

#160

 

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ   Ι   ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ    30 Αυγούστου 2018

Editorial

Η έναρξη της νέας περιόδου, φέρνει και ανανέωση στους μηχανισμούς επαφής του ΤΕΕ/ΤΚΜ με τα μέλη του, αλλά και το κοινωνικό σύνολο ευρύτερα.
Αυτή η ανανέωση έχει στόχο να κάνουμε την τακτική επικοινωνία μας πιο άμεση, με διαύλους πιο εύχρηστους, αλλά και πιο ελκυστικούς για τους νεότερους μηχανικούς, τους οποίους θέλουμε κοντά στο ΤΕΕ/ΤΚΜ και στις δράσεις του.
Αποσκοπεί επίσης, στην καλύτερη δυνατή διάχυση των μηνυμάτων του ΤΕΕ/ΤΚΜ καi των θέσεων του επιμελητηρίου στο κοινωνικό σύνολο, για θέματα που αφορούν στα θέματα αρμοδιότητάς τους και συχνά ενδιαφέρουν περισσότερες κοινωνικές ομάδας.
Έτσι, έχετε πλέον στη διάθεση σας, το νέο site του TEE/TKM (https://tkm.tee.gr/), το ανανεωμένο Newsletter το οποίο ήδη διαβάζετε, αλλά και τη σελίδα μας στο facebook, που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ και στην οποίο θα αναρτώνται σε τακτική βάση θέματα, τόσο από το site του ΤΕΕ/ΤΚΜ, όσο και από το blog  του επιμελητηρίου (http://www.teetkm.gr), το οποίο επίσης διευρύνει το περιεχόμενό του από πλευράς επικαιρότητας. 
Επιπλέον, συνάδελφοι που επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν  άρθρα με τις απόψεις τους για επιστημονικά και επαγγελματικά θέματα, που απασχολούν  τον κλάδο ή ακόμα και ευρύτερα την κοινωνία, για δημοσίευση στο blog, στην ηλεκτρονική διεύθυνση infotkm@central.tee.gr.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Facebook Page ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση τους επίσημους υπηρεσιακούς διαύλους συναλλαγής των μελών και του κοινού με το ΤΕΕ/ΤΚΜ. Συνεπώς οι διαχειριστές, δεν φέρουν υποχρέωση να προωθούν αιτήματα, ή να απαντούν σε ερωτήματα που άπτονται της υπηρεσιακής αρμοδιότητας υφιστάμενων τμημάτων του ΤΕΕ/ΤΚΜ, στα οποία μπορεί και οφείλει να απευθύνεται ο κατά περίπτωση ενδιαφερόμενος.
Σας ευχόμαστε καλό και παραγωγικό φθινόπωρο και χειμώνα, με περισσότερα καλά νέα, για τον κλάδο, τη Θεσσαλονίκη, την κεντρική Μακεδονία και την Ελλάδα στο σύνολο της.

 

 


Σε ΦΕΚ το Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης – Από 15 Οκτωβρίου σε λειτουργία και η πλατφόρμα του ΤΕΕ

Το νέο μητρώο θα εφαρμόζεται από 15 Οκτωβρίου 2018, οπότε θα λειτουργήσει και η σχετική πλατφόρμα του ΤΕΕ. Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ.


ΥΠΕΝ: Νομιμοποίηση αυθαιρέτων στον αιγιαλό μόνο κατ` εξαίρεση

Μόνο στον παλαιό αιγιαλό και υπό αυστηρές προϋποθέσεις, με βάση πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.




Αυξήθηκε η οικοδομική δραστηριότητα το Μάιο

Από τα στοιχεία προκύπτει αύξηση κατά 4,4% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 16,3% στην επιφάνεια και κατά 17,6% στον όγκο, σε σχέση με το Μάιο του 2017.



Στάβλοι Παπάφη: Ανοιχτός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός  Προσχεδίων Μελέτης

Εδώ θα βρείτε την προκήρυξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και τις άλλες απαιτούμενες πληροφορίες του διαγωνισμού.


Έκθεση βραβευμένων μελετών για τον “Δημόσιο Χώρο” στο ομώνυμο συνέδριο του 2019
Στην έκθεση μπορούν να λάβουν μέρος βραβευμένες και διακριθείσες μελέτες αρχιτεκτονικού έργου για τον Δημόσιο Χώρο των τελευταίων 8 ετών.




  • ΔΙΕΘΝΕΣ FORUM επιχειρηματικών συναντήσεων «MariMatch – SMM 2018» για τον κλάδο της Ναυπηγικής, της Ναυτιλιακής και Λιμενικής Τεχνολογίας και της Επιστήμης και Τεχνολογίας της Θάλασσας, διοργανώνεται στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2018 στο Αμβούργο της Γερμανίας. Πληροφορίες: http://www.ekt.gr/el/events/all/22002, &  https://smm-marimatch2018.b2match.io/
  • ΕΚΘΕΣΗ «Resilient Futures» (Ανθεκτικά Μέλλοντα) συνδιοργανώνουν η Polyeco (PCAI) σε συνεργασία με  το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στην έδρα του PCAI στον Πειραιά και στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στην Αποθήκη Β1 στο Λιμάνι, έως 23 Σεπτεμβρίου 2018. Πληροφορίες: http://www.elculture.gr/blog/1024377621
  • ΔΙΕΘΝΕΣ FORUM Επιχειρηματικών Συναντήσεων «WindEnergyMatch 2018» στον τομέα της Αιολικής Ενέργειας διοργανώνεται, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης «WindEnergy Hamburg 2018», από το δίκτυο Εnterprise Europe Network, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2018, στο Αμβούργο της Γερμανίας. Πληροφορίες: http://www.ekt.gr/el/news/22003 & https://windenergy-hamburg-2018.b2match.io/ 
  • 2o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ με διεθνή συμμετοχή και τίτλο: «Ελλάδα- Ευρώπη 2020: Εκπαίδευση, Διά Βίου Μάθηση, Έρευνα, Νέες Τεχνολογίες, Καινοτομία και Οικονομία», θα πραγματοποιηθεί, από 28 ως 30 Σεπτεμβρίου 2018, στη Λαμία. Πληροφορίες: , http://www.inoek.gr/el
  • ΔΙΕΘΝΕΣ FORUM επιχειρηματικών συναντήσεων «MariMatch – SMM 2018» για τον κλάδο της Ναυπηγικής, της Ναυτιλιακής και Λιμενικής Τεχνολογίας και της Επιστήμης και Τεχνολογίας της Θάλασσας, διοργανώνεται στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2018 στο Αμβούργο της Γερμανίας. Πληροφορίες: http://www.ekt.gr/el/events/all/22002,https://smm-marimatch2018.b2match.io/
  • 5o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, «HerMa Conference», με τιμώμενη χώρα τη Σουηδία και κεντρική θεματική ενότητα: «O Λαϊκός Πολιτισμός ως Παγκόσμια Κληρονομιά» (Traditional and Local Knowledge as Heritage), θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου 2018, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. www.heritagemanagement.org/conference
  • ΕΚΘΕΣΗ «Resilient Futures» (Ανθεκτικά Μέλλοντα) συνδιοργανώνουν η Polyeco (PCAI) σε συνεργασία με  το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στην έδρα του PCAI στον Πειραιά και στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στην Αποθήκη Β1 στο Λιμάνι, έως 23 Σεπτεμβρίου 2018. Πληροφορίες: http://www.elculture.gr/blog/1024377621

ΕΦΚΑ: Προθεσμία έως 31 Αυγούστου στις εισφορές Ιουλίου (B2green.gr / 24-8-2018)

Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για γέφυρα που συνδέει το λιμάνι Θεσσαλονίκης με το οδικό δίκτυο. (voria.gr / 24-8-2018)

Οι 9 αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα. (sofokleousin.gr/ 25-8-2018)

Η παγκόσμια παραγωγή αιολικής και ηλιακής ενέργειας ξεπέρασε το ένα τεραβάτ ισχύος  (Naftemporiki.gr / 25-8-2018)

Έρχονται νέες αλλαγές στους πλειστηριασμούς ακινήτων. (B2green.gr / 28-8-2018)

Ευρωπαϊκός δορυφόρος στο διάστημα για τη βελτίωση της πρόγνωσης του καιρού (michanikos.gr / 25-8-2018)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Νέο μεταπτυχιακό από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ


Σε λειτουργία το  Σεπτέμβριο το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ
ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ

Facebook

Website

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ

Copyright © ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
All rights reserved. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ
Πάρις Μπίλλιας

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Βαγγέλης Μωυσής, Χρύσα Λασκαρίδου, Κυριακή Διαβολίτση, Κυριακή Πετρίδου.
E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
infotkm@central.tee.gr