Search
Close this search box.

Newsletter Τεύχος 256












*|MC_PREVIEW_TEXT|*


                                          newsletter

                       #256

08 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

 

 

Editorial

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Tην περασμένη Δευτέρα, είχαμε τη χαρά και την τιμή, να ενημερωθούμε από τη Διοίκηση της HELEXPO-ΔΕΘ  σχετικά με  τα στοιχεία του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, για την Ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Η συμβολή του ΤΕΕ/ΤΚΜ στην έναρξη και στην εξέλιξη  του σχεδίου για αυτό το εμβληματικό αναπτυξιακό εγχείρημα είναι καταγεγραμμένη και αναγνωρισμένη, γεγονός που επισήμανε και ο Πρόεδρος της ΔΕΘ κ. Τάσος Τζήκας.
Στην ενημέρωση που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης επισημάνθηκε η σημασία της διενέργειας του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού υπό την αιγίδα της UIA και της συγκρότησης διεθνούς κριτικής επιτροπής. Πολύ θετικό είναι το γεγονός ότι η διαβούλευση που προηγήθηκε δεν είχε τυπικό χαρακτήρα, αλλά ουσιαστικό, με την υιοθέτηση προτάσεων που υποβλήθηκαν στη διάρκεια της, όπως για παράδειγμα η ένταξη της δυνητικής διατήρησης υφιστάμενων κτιρίων, στον διαγωνισμό, με  τη δυνατότητα των διαγωνιζόμενων να τα επιλέξουν, να αιτιολογήσουν τη διατήρησή τους και να τα εντάξουν στον σχεδιασμό. 
Συζητήσαμε θέματα ουσίας και για διαδικασίες και οικονομικές πτυχές του έργου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, προκειμένου το εγχείρημα αυτό, που  είναι  αναπτυξιακό αλλά και εξαιρετικά σημαντικό για τη μορφή και τη λειτουργία της Θεσσαλονίκης, να αποδώσει την μέγιστη υπεραξία στην πόλη, στον συντομότερο δυνατό χρόνο.
Σ` αυτή την προσπάθεια το ΤΕΕ/ΤΚΜ θα είναι ενεργά παρόν στο πλευρό της HELEXPO-ΔΕΘ.

Γιώργος Τσακούμης

 


H Microsoft με Datacenter στην Ελλάδα – Κ.Καγγελίδης: “Ευκαιρία διάχυσης υπεραξίας”


Διευκρινιστική εγκύκλιος για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου και τη μεταβίβαση αυθαιρέτων


Συγκροτήθηκε σε σώμα το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΤΕΕ/ΤΚΜ


Στατιστικά στοιχεία αυθαιρέτων από το πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ


Σε ΦΕΚ το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων
 


Η Ροτόντα σύμβολο της… Ευρωπαίας Θεσσαλονίκης, με το βραβείο “Αυτοκράτειρα Θεανώ”


Και με βιντεοκλήση η εξυπηρέτηση στα ΚΕΠ Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Βέροιας


Σε κτίριο-πρότυπο ενεργειακής αναβάθμισης μετατρέπεται η έδρα της ΕΥΑΘ 


Διαφορετικό το φετινό OPEN HOUSE λόγω covid-19


Ψηφιοποιείται το ιστορικό αρχείο της Μονής Βλατάδων στη Θεσσαλονίκη
















ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

55α ΔΗΜΗΤΡΙΑ, έως 26 Οκτωβρίου 2020, με όλες τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις Πληροφορίες
 
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ Αρχιτεκτονικής Τοπίου (εξ απόστασης παρακολούθηση) με τίτλο: «ΤΟΠΙΑ ΤΟΠΙΩΝ», διοργανώνει  το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής της Σχολής Επιστημών Σχεδιασμού σε συνεργασία με το Εργαστήριο BElab του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.  Η διημερίδα είναι σχετική με περιπτώσεις σχεδιασμού τοπίου, αστικού και φυσικού, σε διαφορετικές κλίμακες, διαφορετικές συνθήκες και διαφορετικά επίπεδα επεξεργασίας. Στις 9  & 10 Οκτωβρίου 2020, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.
Πληροφορίες 
 
ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Διαπλοκές του χώρου. Ήθος-κοινωνικές πρακτικές-αρχιτεκτονική», διοργανώνει το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΠΘ, με το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, την Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΠΠ, από 9 έως 11 Οκτωβρίου 2020.
Πληροφορίες 
 
«Ελληνογερμανική Ημέρα για την Οικονομία και τις Επενδύσεις» διοργανώνει ψηφιακά το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο,  υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) και της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανία, στις 13 Οκτωβρίου 2020, ώρα 10π.μ.
Πληροφορίες
 
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ του ΙΝΖΕΒ : 1. Εκδήλωση με θέμα “Η Αξία των Πρακτικών Ενεργειακής Διαχείρισης στον Επιχειρηματικό Τομέα”  στις 15 Οκτωβρίου 2020, σε συνεργασία με τον Ελληνο-Ολλανδικό Σύνδεσμο (HeDA). Απαραίτητη η εγγραφή.
Πληροφορίες  2. Εκδήλωση με θέμα “Έξυπνα και Ενεργειακά Αποδοτικά Κτίρια” στις 29 Οκτωβρίου 2020, σε συνεργασία με την GIZ.  Πληροφορίες
 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ για παιδιά (ελεύθερη συμμετοχή), διοργανώνει το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco (DT&S, dts-center.com) στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Αντιδημαρχία Παιδείας, από 17 Οκτωβρίου 2020, στα Παλιά Δημοτικά Σφαγεία, 26ης Οκτωβρίου 35.
Πληροφορίες 

eMariMatch 2020 (διαδικτυακή) εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων, διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), συντονιστή του δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas.  Στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2020, Αθήνα Πληροφορίες: Δρ Xριστίνα Πασκουάλ (τηλ.: 210 7273920, email: e-marimatch@ekt.gr)
 
12ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ διοργανώνει το Ινστιτούτο Ηλιακής Τεχνικής (ΙΗΤ) σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Πολυτεχνικής Σχολής. Από 7  έως 9 Απριλίου 2021, Θεσσαλονίκη (στους χώρους του ΚΕΔΕΑ/ΑΠΘ). Η αρχική αποδοχή παρατείνεται μέχρι τις 15/10/2020, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης των τελευταίων μηνών. Αν δεν είναι εφικτή η δια ζώσης πραγματοποίηση του συνεδρίου, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις ίδιες ημερομηνίες μέσω ηλεκτρονικών μέσων.
Πληροφορίες



Facebook
Website

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ

Copyright © ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
All rights reserved. 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ
Γιώργος Τσακούμης

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Βαγγέλης Μωυσής, Χρύσα Λασκαρίδου, Κυριακή Διαβολίτση, Κυριακή Πετρίδου.
E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
infotkm@central.tee.gr