Search
Close this search box.

Συνεργασία του ΤΕΕ/ΤΚΜ με το Startup Greece

Στις 23 Δεκεμβρίου 2022 υπεγράφη η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΕ/ΤΚΜ και του Συλλόγου Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club), που αναφέρεται χάριν συντομίας  ως «Startup Greece». Ο Startup Greece είναι σύλλογος που αναπτύσσει δραστηριότητα διεθνούς εμβέλειας, με συστηματική συμμετοχή σε προγράμματα που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία υποστηρίζοντας και ενισχύοντας τη δράση νεοφυών επιχειρήσεων. Ο οργανισμός είναι διαπιστευμένος ως θερμοκοιτίδα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Mέσω της συνεργασίας των συμβαλλομένων μερών, TEE/TKM και Start up Greece, μπορεί να προωθηθεί ουσιαστικά η αξιοποίηση των δράσεων του StartupGreece καθώς και να αναδειχθούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τα μέλη του ΤΕΕ/ΤΚΜ. Ενδεικτικά, η  συνεργασία περιλαμβάνει υλοποίηση από κοινού ενεργειών για την ενθάρρυνση και ανάπτυξη της μεταφοράς τεχνολογίας, ήτοι της εμπορικής και επιχειρηματικής αξιοποίησης των προϊόντων νεοφυών επιχειρήσεων του StartupGreece, εγχειρημάτων καινοτομίας αξιοποιώντας την θεσμική φύση του φορέα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα υλοποιούνται κοινές δράσεις, όπως ενημέρωση και συμβουλευτική καθοδήγηση των επιχειρήσεων για θεματικές που απασχολούν τις νεοφυείς επιχειρήσεις πχ. πρόσβαση σε εθνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, πρόσβαση σε νέες αγορές και ανάπτυξη αντίστοιχων δεξιοτήτων, σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων για την κατάρτιση των εκάστοτε ενδιαφερόμενων μέσα από δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης , καθώς και πολλές άλλες δράσεις.

Το Startup Greece προσκαλεί τα μέλη του ΤΕΕ/ΤΚΜ που το επιθυμούν να λάβουν ανώνυμα μέρος σε έρευνα που αφορά στην αποτύπωση του ενδιαφέροντος των μελών του ΤΕΕ  Κεντρικής Μακεδονίας για την δημιουργία και υλοποίηση εκδηλώσεων/ημερίδων σχετικών με το επάγγελμα του Μηχανικού και το τεχνολογικό επιχειρείν.

Μπορείτε να συμμετέχετε ανώνυμη στην έρευνα ΕΔΩ.